Zonder injecties, mijn Diabetes zou hebben maakte me blind

Eine Spritze ins Auge kann beim diabetischen Makulaödem eine Erblindung verhindern
Diabetisch macula-oedeem, het geneesmiddel is geïnjecteerd in het oog kan leiden tot blindheid verhindernMit mysterieuze wazig zien, Sabine Hoffmann ging naar de dokter. Daar leerde ze dat ze niet oedeem alleen Diabetes, maar ook een gevolg van de ziekte, een diabetisch macula. Spuiten redde hen van de blindheid.

De eerste klachten ontstaan in januari, in de avond, bij het lezen. Veel van de zinnen die ik kon ontcijferen slechts met veel moeite, en talrijke brieven werden wazig, vertelt Sabine Hoffmann (39). Ik moet waarschijnlijk een nieuwe bril, dacht de verkoper is geschorst maar een afspraak met de oogarts. Zo dringend is het niet, geloofden ze.

Diagnose: diabetisch macula-oedeem

Als Sabine Hoffmann niet herkend twee weken later tijdens het kijken naar TV-scherm volledig, kreeg ze de schrik vrij: ‘ik zag donkere vlekken voor mijn ogen. En toen ik keek in de badkamer, in de spiegel, zie ik alleen de contouren van mijn gezicht. De volgende dag, Sabine Hoffmann ging naar de oogkliniek Rendsburg. Oogarts Dr. Jan Reichelt bestudeerde haar ogen zorgvuldig, en keek naar het netvlies. Tot hun Verrassing, voorgeschreven van de arts, echter, geen nieuwe bril, maar vond de diagnose: diabetisch macula-oedeem. Tot op dit punt, ik wist niet eens dat ik Diabetes hebben, – laat staan een gevolg van de ziekte, zegt de moeder van twee.

Diabetici kunnen om macula-oedeem blindheid

Dr. u uitgelegd Reichelt, zoals de ziekte van het oog was bij haar ontstaan. Bij diabetisch macula-oedeem is het centrum van het netwerk op de aangetaste huid, de macula. Omdat dit bepalend is voor de gezichtsscherpte beperkt mogelijk de ziekte te Zien aanzienlijk. Oorzaak van de ziekte is het overmatig suiker in het bloed van diabetici. Als een resultaat, het bloed in het netwerk schepen, beschadigde huid. Bovendien, nieuwe kwetsbare bloedvaten worden gevormd als gevolg van verstoring van de suikerstofwisseling in het oog. Beide leiden tot het vasthouden van vocht, Oedeem genoemd, van de retina, of de macula. Niet beheren, het proces te stoppen, kan blindheid het Getroffen. Zo ver, de laser werd beschouwd als de standaard behandeling van diabetisch macula-oedeem in. Het netwerk was vol littekens van de huid in het gebied van het Oedeem is verantwoordelijk voor het lekken vasculaire veranderingen.

Therapie mij van Ranibizumab

Drie jaar geleden, een nieuwe therapie wordt toegevoegd aan het antilichaam Fragment Ranibizumab. Het medicijn voorkomt dat de nieuwe, abnormale bloedvaten vormen en zeehonden bestaande. Dus geen vloeistof meer kan ontsnappen, zegt Dr. Reichelt. Een totaal van drie injecties met een interval van één maand nodig zijn. De zorgverzekeraars betalen voor de therapie bij de aanvraag. Ook patiënten hebben tevergeefs behandeld met een Laser, kunnen worden behandeld met Ranibizumab. Sabine Hoffmann snel besloten om te gaan met de therapie en een afspraak gemaakt.

Door Diabetes, bijna blind

Ik voelde alleen een lichte druk als de spuit werd ingesteld, zegt de patiënt. De volgende dag Sabine Hoffmann kon beter zien. Het onderzoek in het oog kliniek bevestigd. Met tussenpozen van een maand, kregen ze de andere twee spuiten. Met het resultaat van de behandeling Sabine Hoffmann meer dan tevreden: ik kan lezen en herlezen, en zonder vlek voor de ogen van de televisie. Zonder de injecties, mijn Diabetes zou hebben maakte me blind. En mijn suiker ziekte ik heb, dankzij een diabetologist in de greep.

Geef een reactie