In de supermarkt veel op een verlies. De slager en het vlees tegen te gaan tot een goed advies te krijgen over wat het vlees veilig is voor de gezondheid istNie vlees zo goedkoop was als nu het geval is. Maar wat de consument in tijden van rottend vlees eten schandaal van het veilig? Wij zullen u vertellen hoe herkent u een goede vlees – zodat je jezelf kunt beschermen tegen voedselvergiftiging.
Vlees is een risico?
Nee. Vlees is één van de bederfelijke levensmiddelen. En voor hun productie, er zijn een verscheidenheid van wettelijke bepalingen. Als de waargenomen worden, het vlees is niet een risico. Onder andere wordt gecontroleerd of het vlees van residuen van diergeneesmiddelen zijn opgenomen.
Wie bepaalt of het vlees fabrikanten te voldoen aan de wetten?
De controle is de verantwoordelijkheid van de Deelstaten. Dit is ook het belangrijkste probleem is: Elk land heeft zijn eigen ding. Beter is om een gemeenschappelijke aanpak zou zijn om te voorkomen dat criminele activiteiten.
Hoe vaak wordt er gecontroleerd?
In Duitsland zijn er 1,05 miljoen levensmiddelenbedrijven. Werd gecontroleerd in 2007, maar slechts 562.047. Het Ongelooflijke: in 1999, zijn gecontroleerd voor 66 procent van de boerderijen.
Er zijn redenen voor?
Het is niet uw er is gewoon niet genoeg controle. Daarnaast is het aantal verschilt erg van land tot land. Noord-Rijnland-Westfalen, 1800, Beieren, op slechts 400. Alleen Baden – Württemberg versterkt de audit Team met 61 nieuwe medewerkers. Het is geen wonder dat het komt altijd terug naar schandalen. Vooral omdat de fabrikanten hebben te kampen met dalende prijzen en winsten.
Wat gebeurt er als ik verrot vlees te eten?
Vlees dat onaangename geuren of smaken, mag niet gegeten worden. Verwend goederen Misselijkheid, braken, diarree, of in het ergste geval van voedselvergiftiging bijvoorbeeld Salmonella.
Vlees van de slager is beter dan een ander?
Vlees uit de supermarkt hoeft niet automatisch slechter dan de slager. Goede supermarkten hebben tegen uw eigen vlees. In het geval van voorverpakte goederen uit het koelvak, moet men aandacht schenken aan de houdbaarheid. Het ruiken van vers vlees voor de vervaldatum niet meer prettig, het kan worden opgeslagen onjuist. Het voordeel van winkelen bij de slager of in de vleesafdeling van de supermarkt is duidelijk: Het product is vers gesneden, en de neiging om, zoals, bijvoorbeeld, het gehakt, direct voor de aankoop voorbereid.
U moet aandacht besteden aan in het geval van vlees, tot een voedsel vergiftiging voorkomen
- Pluimvee: Het moet helder en glanzend, het vlees stevig. Vlekken en druk de punten geven de kwaliteit van gebreken.
- Varkensvlees: Vers vlees ziet er rooskleurig glanzend en helder. Het vet is wit, de buurt van de gate bijna droog is. Donker rode of bleke stukken.
- Rundvlees: Vers rundvlees is een helder rood, vochtig en met een wit dooraderd met vet. Filet is donker rood. Bleke stukken.
Zo kunt u uzelf beschermen tegen voedselvergiftiging door bedorven vlees
Bedorven vlees is schadelijk voor de gezondheid. Deze functies geven wanneer het vlees is iets mis te gaan:
- Oppervlak: als het vet, slap of zeep. In het geval van vers vlees van de beste graan.
- Water: Veel van de vloeistof in de verpakking duidt aan dat u Het product is niet vers, was het mogelijk geblokkeerd voordat. Vers vlees geeft een klein beetje water.
- Marges: Het verval proces begint als eerste aan de randen, nooit in het midden. Daarom moet u deze kritisch.
- Geur: vlees hoort te ruiken zeer zacht, licht zuur. Goederen, is niet langer fris, het ruikt nogal naar vis, muf en een beetje zoet.