We stotter … wat dan nog?

Aus Angst vor Stottern aus dem Büro flüchten
Als het ging, vluchtte Maja Seegert van uw office – uit angst, op de telefoon te stotternIn Duitsland, er zijn ongeveer 800000 mensen met dit spraakgebrek. Twee van hen vertellen hoe ze omgaan.

In de school, u hebt het gemerkt maja fouten van de taal zeer snel

Ze heeft een hekel aan het gebruik van de telefoon of bestellen in een Restaurant. Voor deze, ze houdt van te gaan naar een Disco. Omdat het te luid is, en je moet niet zoveel praatjes. Omdat Maja Seegert (29) uit Hannover stottert, want dan kun je praten.

Therapieën, die zij, als een kind, niet geholpen: de leerkracht of mijn ouders hebben me gestimuleerd om altijd. Ik had op school geen Probleem, Maja Seegert vandaag. Omdat in de privé-sfeer is niet op tijd, niet zo veel te stotteren: ik wist het. Mijn vrienden waren er aan gewend en hebben niet verhoogd mij.

Op school, maar ze vielen met hun taal fouten. Iedereen besefte dat je zou kunnen spreken van klinkers nauwelijks, dan elke Keer het woord begon. Resultaat: ze minder betrokken en minder op mondelinge lessen. Voor de censuur van de award stuurde me een leraar voor de deur en met mijn klasgenoten gezegd, wat voor cijfer geef je het aan mij. Dat was het vernederende, vertelt Maja Seegert. Je hebt een 4.

Volgens de 11. Klasse, ze ging van school en werd op advies van het arbeidsbureau werknemer, terug Tax accountant: Omdat ik moet gaan voornamelijk Nummers. De meeste leden hebben genomen van mijn stotteren locker. Maar mezelf, het stoorde meer en meer. Vooral bellen Seegert voor Maja te kwellen. Als we alleen de twee van ons in het bureau en de telefoon ging, ik verdween al snel naar de badkamer. Ik had eens om de telefoon te beantwoorden, maar ik heb niet zo lang als mijn naam, totdat de beller opgehangen. Een klant klaagde over de kosten, ook als gevolg van de grotere telefoon.

Met behulp van video-opnamen Maja analyse van het gedrag van de eigen Stotteren

Twee jaar geleden, Maja Seegert kwam op het Internet op de zelfhulp groep. Voor de eerste Keer ontmoette ik iemand anders met hetzelfde Probleem. Het was alsof ik in een spiegel. Daar hoorden ze van een therapie aan te bieden in Hamburg. Met behulp van video-opnamen en geanalyseerd met het gedrag van het Stotteren. U geleerd technieken die u kunt gebruiken voor het verkorten van de fasen, toen ze begon te stotteren. En ze was altijd op de hoogte van vervelende situaties.

Ondanks alle successen, weet je dat je stotteren zal u begeleiden voor een mensenleven. Maar het is aan mij hoe ik ermee. Er is geen patent recept. Iedereen moet zoeken naar een therapie die past bij hem.

Een stutterer, je luister niet te vaak

Manfred Ullrich – een aangename, vriendelijke stem aan de telefoon. Deze dynamische en levendige man te stotteren? Van dat merkt u in de onderzochte machine fabrikanten van Schwerte niets.

Het was niet altijd zo. Iedere dag moest ik neem laag waait een keer. Als het stottert, luister niet naar de mensen vaak. U zal worden onderbroken omdat de anderen sneller zijn. En je kunt het niet Express zijn wensen of suggesties, zegt de 38-jarige.

De school heeft gedaan om hem is nooit leuk. Op het einde was alleen genoeg om de belangrijkste school-diploma. Eigenlijk wilde hij een radio-en tv-monteur. Echter, het arbeidsbureau, hij werd aanbevolen om het beter zijn om de instrument-makers trein – want je moet niet zoveel praatjes.

Zijn vrouw nam hem ook met taal fouten

Ik voelde me oproepen. Mijn schrijven diensten waren altijd goed. Gewoon omdat ik stotter, ik ben niet dom. Hij maakte ‘ s avonds in de school, de middelbare school begon hij aan de studie met 25 jaar werktuigbouwkunde. Tijdens zijn studie trad hij in dienst bij de eenheden, ingediend alles schriftelijk. Voor zijn diploma moest hij naar het mondelinge examen. Anderen hebben genomen van uw familie of vrienden in het examen. Het was te beschaamd. Ik wilde niet dat iemand te horen dat de ellende, zegt hij.

Selbsthilfegruppe Stottern

In een self-help group Manfred voor hulp. Een therapeut verwijdert zijn stotteren

Maar hij hield vol. In de tussentijd, hij is met een bedrijf voor kunststof coatings met succes zelfstandigen. Dit heeft mij veel zelfvertrouwen. Ik realiseerde me dat mijn klanten van me kopen omdat ik goed werk doen, zegt hij.

Tijdens zijn studie ontmoette hij zijn vrouw, Sabrina (30) in de dansschool, werkte hij als DJ. Zodra ik had de microfoon in de Hand, sprak ik met een verschillend accent en Toonhoogte, zegt hij. Echter, zijn vrouw besefte vrij snel dat haar Toekomst stottert. Voor ons huwelijk, ik bracht het onderwerp, want ik wilde om het te hebben verduidelijkt. Voor mijn vrouw was het geen Probleem. U accepteerde me zelfs met mijn spraakgebrek.

Na de geboorte van de dochter van Manfred de hulp van herhaald

Het was pas toen zijn dochter werd geboren, wilde Manfred te doen Ullrich iets tegen zijn stotteren: ik was bang dat mijn kind begint misschien wel. In een self-help group in Münster, waar hij was op het Internet kwam, vond hij helpen. Hij wilde alles weten over de hapert, seminars, er veel over lezen. En maakte al snel de eerste voorschotten. Ik leerde, om zo te spreken, zoals een kind het doet, zegt hij. Een en een half jaar, ik heb geoefend met al zijn kracht opnieuw en opnieuw, zelfs mijn familie verwaarloosd. Ik gebruikte om te denken dat de therapeut elimineert het stotteren. Nu heb ik geleerd dat je dat zelf wel willen. En een stutterer iets kan doen.

Zelfs vandaag de dag is hij nog steeds werkt. Mijn doel is om te spreken vloeiend, zonder moeite de hele tijd Praten.

Geef een reactie