Vis maakt de hersenen groeien

Fisch lässt Gehirn wachsen
Volgens de onderzoekers, vis, kan bijdragen aan het vertragen van dementie schade in de hersenen en verhoogt het voorkomen van het eten van één Portie vis per week, het geheugen en het denkvermogen van de hersenen. Een recente studie toont. De ontdekking kan helpen is volgens de onderzoekers te verlichten in de toekomst, de verspreiding en de symptomen van dementie ziekten. De praktijk Vita heeft voor u de feiten.

Onderzoekers aan de Universiteit van Pittsburgh bestudeerd voor de onlangs verschenen studie, onderwerpen met behulp van een hoge-resolutie MRI (magnetic resonance imaging), en gezien de omvang en de cognitieve capaciteit van de hersenen. Op hetzelfde moment, de voedingsgewoonten van de deelnemers aan de studie werden gedocumenteerd en geëvalueerd.

Grotere hersenen, slimmer gedachten

De resultaten laten zien dat de proefpersonen die hadden een minimum van worden geconsumeerd keer per week gefrituurde of gebakken vis, in de studie gemiddeld over een grotere en meer krachtige hersenen. Specifiek, vonden de onderzoekers dat het volume van de hersenen gebied voor het geheugen en de perceptie van de verantwoordelijkheid was ongeveer 4,3 procent. Kortom, de prestaties van de hersenen is toegenomen in de onderwerpen, de wekelijkse consumptie van vis door 14 procent.

Omega-3-vetzuren geen uitleg

De verbinding van de vissen en de verbetering van het geheugen prestaties heeft al vele jaren bekend. Tot dusver is dit effect is te verklaren door het feit dat vis bevat, en, zoals noten of olie veel Omega-3 vetzuren, die, op zijn beurt, een geheugen-versterking van het effect kan worden toegeschreven.

Verrassend, maar de onderzoekers benadrukken en laten zien dat de waarden in het bloed van de proefpersonen aan dat Omega-3 vetzuren te doen in dit geval niets te maken met de verbetering van het geheugen de prestaties. De verhoogde waarden in het geheugen, de waarneming en het denken zijn, en niet, door het toegenomen volume van de zenuwcellen in de hersenen – die niet kan worden gebruikt in verband met Omega-3 vetzuren. In de cognitieve verbeteringen opgetreden, ook voor de soorten vis die bevatten weinig tot geen Omega-3 vetzuren.

Vis verandert de structuur van de hersenen

De studie suggereert dus dat andere – bekende – redenen, de consumptie van vis te groeien in de hersenen en de geest van de activa te verhogen. Iets is er in de vis, die leidt tot structurele veranderingen in de hersenen, legt studie auteur Professor James T. Becker.

Het feit dat de wekelijkse consumptie van vis steeg uiteraard het bedrag van de zenuwcellen in de hersenen, maakt de resultaten interessant voor dementie-onderzoek. Verder onderzoek moet nu aangeven hoe een dergelijke manier van Denken reserves kan worden gebruikt om de vertraging van de schade die in de hersenen – zoals in het geval van de ziekte van Alzheimer of te voorkomen.

Geef een reactie