Tekorten aan voedingsstoffen te herkennen en te behandelen

Een tekort aan voedingsstoffen is wanneer ons lichaam wordt niet meegeleverd, om verschillende redenen, voldoende met bepaalde voedingsstoffen. Om dit te doen, vooral vitaminen en diverse sporenelementen, zoals ijzer, Magnesium of kalium. De redenen voor een tekort aan voedingsstoffen, variërend van een onevenwichtige voeding, een toegenomen behoefte van voedingsstoffen naar stoornissen belemmeren de opname van voedingsstoffen in de darm. Een licht tekort aan voedingsstoffen leidt vaak tot niet of niet-specifieke klachten, zoals vermoeidheid of zwakte. Op de lange termijn een tekort aan voedingsstoffen kan schadelijk zijn voor het lichaam.

Wat is een tekort aan voedingsstoffen?

Een tekort aan voedingsstoffen ontstaat wanneer ons lichaam wordt niet geleverd over een periode van tijd voldoende met bepaalde voedingsstoffen. Onder de voedingsstoffen, de zogenaamde macro-voedingsstoffen, d.w.z. koolhydraten, vetten en eiwitten, en aan de andere kant, micronutriënten, d.w.z. vitaminen, mineralen en sporenelementen. De macro-voedingsstoffen die ons lichaam vooral met energie en vormen de bouwstenen voor de opbouw van onze cellen, weefsels en organen.

Vitaminen zijn essentieel

Blasse Frau

Bleekheid, vermoeidheid en verhoogde vatbaarheid voor infecties zijn mogelijk aanwijzingen voor een tekort aan voedingsstoffen

Vitaminen, sporenelementen en mineralen zoals ijzer, Magnesium of calcium, echter, zijn het niet de energie leveranciers. In plaats daarvan worden ze gebruikt voor een verscheidenheid van het lichaam van de functies is het van essentieel belang, zoals de stofwisseling, de groei van de cellen, het immuunsysteem, en nog veel meer. Een tekort aan voedingsstoffen kan invloed hebben op vele verschillende functies van ons lichaam.

De lijst van voedingsstoffen die elke persoon nodig dagelijks, het is lang. Bijgevolg zijn er veel verschillende soorten tekort. Sommige van deze zijn relatief veel voorkomt, zoals, bijvoorbeeld, van een ijzertekort, terwijl anderen zijn in de geïndustrialiseerde Landen door het rijke aanbod van voedsel, slechts zeer zelden of in speciale risicogroepen.

Typische voorbeelden van een tekort aan voedingsstoffen

  • Een eiwit tekort is meestal te wijten aan ondervoeding. Hij komt in de industriële Landen, met name in het geval van zeer oude mensen die niet meer voorzien in passende of gevestigd in de verpleging.
  • Een Vitamine B2-tekort is zeldzaam in Duitsland. Het kan voorkomen bij mensen, zuivelproducten te vermijden. Ook medicijnen, zoals de anticonceptiepil of hoge consumptie van alcohol kan leiden tot een Vitamine B2-tekort.
  • Een Vitamine B12 tekort ontstaat bij gezonde mensen alleen dan, als u een zeer lange tijd, te weinig Vitamine B12. Meestal betreft het een Vitamine B12-tekort, Veganisten, mensen die geen dierlijk voedsel. Daarnaast zijn bepaalde ziekten van de maag kan een belemmering vormen voor de darm kan de opname van Vitamine B12.
  • Een gebrek aan foliumzuur is in Duitsland relatief vaak. Vooral Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en mensen met een hoge consumptie van alcohol worden beïnvloed. Maar ook intestinale ziekten, bepaalde medicijnen, zoals, bijvoorbeeld, de anti-baby pil, kan een foliumzuur tekort.
  • Vitamine D3, het menselijk lichaam maakt wanneer er voldoende zonlicht is. Als er een storing optreedt, daarom, vooral bij ouderen, zuigelingen en kleine kinderen. Vitamine D3 is van invloed op de calcium-budget, dat is de reden waarom een Vitamine D3-tekort en een calcium tekort.
  • Een calcium of een tekort aan magnesium wordt veroorzaakt in de meeste gevallen door een slecht dieet, aandoeningen van Magnesium en calcium absorptie in de darm, door een toegenomen behoefte tijdens de zwangerschap, een hoge consumptie van alcohol, of als gevolg van een Vitamine D3 tekort.
  • Wereldwijd 25 procent van alle mensen heeft last van een gebrek aan ijzer. Vooral vrouwen worden getroffen, omdat het regelmatig verliezen van bloed tijdens de periode van vaak. Bij kinderen en vegetariërs, het komt door het lage ijzer inname in de voeding zijn ook meer kans op een ijzertekort.
  • In Duitsland, veel mensen zijn getroffen door de milde jodiumtekort. Zuigelingen die borstvoeding krijgen, worden beschouwd als een bijzonder risico. Volwassenen zijn minder betrokken, omdat veel mensen nu gebruik maken van Jodium verrijkt keukenzout.

Tekenen van een voedingstekort

Een tekort aan voedingsstoffen is meestal niet aan het begin van een indrukwekkende en zeer zichtbare tekenen van de ziekte zichtbaar worden. Typische klachten zoals vermoeidheid, zwakte, of een hogere gevoeligheid voor infectie niet brengen de meeste mensen met een gebrek aan voedingsstoffen in verbinding. Het kan daarom gebeuren dat een tekort aan voedingsstoffen bestaat al lang voordat een arts de diagnose stelde. Op de lange termijn een tekort aan voedingsstoffen kan schadelijk zijn voor het lichaam, is echter moeilijk. Mensen voelen zich vaak moe en traag, of andere veranderingen in je lichaam, moet deze vroege waarschuwingssignalen, dus, in ieder geval serieus en raadpleeg een arts. Als de arts voor het detecteren van de tekort aan voedingsstoffen in een vroeg stadium van de behandeling is meestal geen probleem.

Geef een reactie