Smart door cacao: Zoals flavonoïden, het geheugen sterke punten

Kakao
Een bestanddeel van cacao kunnen stimuleren ons geheugen, dit heeft geresulteerd in een huidige studie, je kunt eten wel zo verstandig? De go! Italiaanse onderzoekers hebben ontdekt een bestanddeel van cacao, dat verbetert ons geheugen voeding.

Met de tijd, het geheugen capaciteit afneemt – het is een onderdeel van het verouderingsproces. In termen van de vergrijzing van de samenleving, zijn wetenschappers op zoek naar nieuwe manieren om de behandeling van deze problemen met het geheugen.

Wetenschappers aan de Universiteit van L ‘ aquila, Italië gericht bean in uw zoektocht naar de cacao. Want in je zitten stoffen, waarvan wordt gezegd dat die een gezondheidsbevorderende effect: De zogenaamde flavonoïden, geven de cacao-en haar-kleur en het beschermen tegen schadelijke milieu-invloeden.

De huidige studie is een follow-up studie, gebaseerd op een test serie van 2012. Op het moment dat de wetenschappers waren in staat om aan te tonen positieve effecten van flavonoïden op de cognitieve vaardigheden en de gezondheid van het hart van oudere patiënten met milde cognitieve stoornissen.

Verbeteringen aan geheugen diensten

In de nu verschenen tweede deel van de studie wilden de onderzoekers nagaan of een soortgelijk effect ook in het geval van oudere mensen zonder een diagnose dementie. Om dit te doen, een gedeelde 61-85 jaar oud vrijwilligers, in groepen van drie, de drank met verschillende doseringen van cacao flavonoïden zijn: De eerste groep kreeg per drankje 993mg van de plantaardige stof, de tweede 520mg en de derde 48mg toegediend. Deze drank de deelnemers aan het onderzoek nam ongeveer acht weken, dagelijks. Afgezien van dat, ze aten zoals gewoonlijk.

Aan het begin en het einde van de studieperiode, het geheugen de prestaties van de studie onderzoekt de deelnemers in een serie van Tests. In de patiënten die de midden – of hoog-geconcentreerde drank, toonden significante verbeteringen in de Algemene cognitieve vaardigheden.

Verbeterde bloed door flavonoïden

Daarnaast zijn de onderzoekers controle van de bloeddruk van de proefpersonen voor en na de test fase, en je had een glucose tolerantie test deze Test laat zien hoe hoog het risico van diabetes, de test persoon is. Ook hier verbeteringen waren: De vakken van groep 1 en 2 na de studie, een lagere bloeddruk en het risico op diabetes was afgenomen. In groep drie, deze veranderingen werden waargenomen.

De Directeur van studies uit te leggen de verbetering van het geheugen de prestaties als: Wanneer we ouder worden, de verslechtering van het vermogen van ons lichaam te verwerken Insuline, wat betekent dat ons risico van diabetes stijgt. Eerdere studies waren in staat om aan te tonen een verband tussen dit proces en de veroudering van de hersenen.

De cacao drank die de vrijwilligers zijn speciaal ontworpen voor de studie – het is op dit moment niet op de markt. Echter, er zijn ook producten die bevatten een hoge concentratie van cacao flavonoïden. Ook donkere chocolade bevat veel antioxidanten en kan verbeteren over het geheugen. Meer oefening voor de hersenen, die je hier kunt vinden

Hamburg-harburg, 9. Januari

Geef een reactie