Screening op colorectale kanker: ik had zo’ n angst van colonoscopie

Mit einer Darmspiegelung Darmkrebs vorbeugen
Veel mensen schrikken van de darmkanker screening, omdat ze bang zijn van de colonoscopie, dankzij een prachtig je voelde van het onderzoek, maar nichtsWer gezond eet, veel beweegt en regelmatig voor vroege opsporing is de beste bescherming tegen darmkanker is beschermd. Echter, veel van de gelegenheid gebruik ter preventie van kanker is niet waar – omdat ze bang zijn van de colonoscopie.

Eigenlijk Beatrix Köhler was altijd een model van de patiënt: Of influenza vaccinatie, screening op borstkanker, of de periodieke Evaluatie van alle belangrijke waarden in het bloed – het 61jährige feite, veel van een gezonde oude dag.

De angst van colonoscopie

Net in de voorkant van een verschrikte ze terug: de colonoscopie – hoewel dit vanaf de leeftijd van 55 jaar. De leeftijd van de middelen wordt betaald (waar een familie geschiedenis bestaat eerder). Ik was gewoon bang, zegt de Secretaresse, dat dit onderzoek zou kunnen worden pijnlijk. Ten slotte rang hen, maar, maar. In een krant had ik gelezen dat colorectale kanker is een van de meest voorkomende levensbedreigende ziekte is, en dat colonoscopie vermindert het risico met bijna 80 procent. Ik dacht bij mezelf: Wat 20 onaangename minuten tegen mijn gezondheid?

Het onderzoek is volledig pijnloos

Echt lelijk, ze was eigenlijk alleen de dag vóór het onderzoek – tot twee liter een laxerend zout moest oplossing om te drinken, om het legen van de darm. De smaak is echt niet onmogelijk, zegt ze, maar met een beetje appelsap verdund dat is fijn. Het onderzoek op de volgende dag levering dankzij een Kalmerend volledig. Zelfs na dat je huid, geen klachten, maar alleen om een aangenaam resultaat: Een Poliep, een uitgroeisel van het slijmvlies, waren verwijderd uit haar darmen en had bleek goedaardig. Anders, alles was in orde en de voorbereiding voor de komende 10 jaar gedaan.

Om de tien jaar voor colonoscopie

Dikke darm poliepen groeien zeer langzaam en zijn in eerste instantie goedaardig. Echter, met de tijd een aantal van hen kan ontaarden en dus kanker veroorzaken. Daarom zijn de darmen van 55 jaar – op deze leeftijd, de gemeten over uitstekende delen vaker optreden – elke tien jaar, en de poliepen zijn verwijderd, op een gecontroleerde wijze.

Ongezonde levensstijl bevordert kanker van de dikke darm

Naast de leeftijd zijn er andere risico factoren, met name die welke verband houden met levensstijl en dieet samen. Als wordt weergegeven, bijvoorbeeld, dat de darm kanker komt in de Westerse industriële landen hebben veel meer kans dan in Azië en Afrika, en dat meer mannen worden gediagnosticeerd. De redenen: een ungesündere dieet hoog in rood vlees en Fast Food, evenals in het geval van mannen, is er ook een hoger gebruik van alcohol en tabak.

Het juiste dieet tegen kanker van de dikke darm

Dit alles lijkt te worden volgens de nieuwste inzichten een belangrijke risicofactor. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat regelmatige consumptie van vlees verhoogt het risico op het krijgen van darmkanker. Ongunstige vooral rode, stevige, gebruinde vlees, zoals van de Grill. Slechte vooruitzichten voor de Steak-liefhebbers zoals u? Niet als het vlees en de worst verbruik is beperkt tot 2-3 keer per week, en kleine porties (100 g vlees of 20 g worst). Goede Alternatieven: wit vlees of beter nog vis. Omdat zalm en co. niet veel slanker dan vlees, en van hun vet is veel gezonder. De Omega – 3 vetzuren kunnen het risico op kanker zelfs.

Vezels en beweging

Dit geldt ook voor alles dat is gemaakt van volnerf: Of het nu brood, broodjes, pasta of koekjes – met de korrelige varianten van het risico op kanker met bijna 20 procent. Uw voedingsvezels binden gifstoffen in de darm en zorgen voor een sneller en gezonder Passage van de inhoud. Wie houdt er niet van donker brood, u kunt compenseren met fruit en groenten. Vijf porties per dag (bij voorkeur drie keer groenten en twee keer de vrucht). Een Portie is ongeveer zo groot als uw vuist, en een Rantsoen kan ook worden juice. In het algemeen, de voedsel: Maak ze zo voorzichtig mogelijk te zijn, zodat bij lage temperaturen met een beetje water en vet. Eet geen voedingsmiddelen met veel zwart door over te Frituren. En who cares na de maaltijd de spijsvertering wandelen, tweemaal: 30 minuten stevig wandelen dagelijks te lager het risico op darmkanker met de helft.

Geef een reactie