Melk suiker: Waarom is hij zelfs bezig met klachten?

Eine Unverträglichkeit gegen Milchzucker kann sehr schmerzhaft sein
Een intolerantie voor melk, suiker, kan dit heel vervelend en pijnlijk, maar het is niet warm, levensbedreigende eigenlijk zou moeten lactase-deficiëntie syndroom. Omdat de suiker lactose-intolerantie is gebaseerd op een gebrek aan het enzym lactase. Dit is onaangenaam maar niet gevaarlijk.

Intolerantie voor lactose is niet een Allergie

Veel mensen verwarren een lactose-intolerantie met een melk of melk-eiwit Allergie. Een Allergie is de intolerantie voor melk, suiker, maar is het niet. In het geval van een Allergie reageert het immuunsysteem überschießend tot een daadwerkelijk onschadelijke stoffen. In het geval van lactose-intolerantie het immuunsysteem. De klachten zijn gebaseerd op het feit dat het geproduceerd in de dunne darm geen of te weinig lactase. Dit enzym is nodig om de melk, suiker, dus lactose te splitsen in gemakkelijk verteerbare suiker oud. Lactose zelf is niet resorbeerbaar, dat is te zeggen: Het darmslijmvlies is niet in staat om te absorberen de suiker in melk. Hij wordt niet gesplitst in de dikke darm en oplossen van klachten: buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree en veel meer.

Reactie van de darm van melk-suiker door 5 factoren

Hoe sterk een persoon reageert op een lactose-bevattende maaltijd is afhankelijk van vijf factoren: De hoeveelheid van de aanwezige suiker in melk, vetgehalte en de temperatuur van het voedsel, de darmflora, de subjectieve beleving van de pijn en de zogenaamde residuele lactase-activiteit. Meerdere malen per dag kleine hoeveelheden melk, suiker worden beter verdragen dan een grote. Om dit te doen, mensen moeten weten dat het lactose gehalte van voedsel.

De restactiviteit van lactase

De meeste mensen met lactose-intolerantie produceren geen lactase, maar hebben een resterende lactase-activiteit. Hoe groot dit is, moet afzonderlijk worden getest. Op oudere leeftijd afneemt, in het Algemeen. Ongeveer 10 gram lactose per dag worden goed verdragen door de meeste mensen, maar het is goed.

Vet is beter

Volle melk producten worden vaak getolereerd beter dan de magere varianten. Reden: vet de maag, vertraagd afvoeren en langdurige darm passage. Als een resultaat, een deel van de suiker in melk is voorverteerd. Hetzelfde effect hebben erg koud eten.

De dikte van de klachten hangt af van de darmflora

Of en hoeveel lactose in de dikke fermenten in de darm, is afhankelijk van het aantal en de samenstelling van de bacteriën van onze darmflora. Dit is verschillend van persoon tot persoon kan verschillen, bijvoorbeeld door behandeling met antibiotica, darm-ontsteking, of schimmelinfecties.

De gevoeligheid voor pijn in Lakoseintoleranz

De melk Gährt suiker, gassen ontwikkelen. Als een resultaat, de darmen wordt uitgerekt. Of dit stretching wordt gezien als pijnlijk of zelfs niet waar genommern, afhankelijk van de pijn gevoeligheid van het Individu.

De Diagnostische Methoden

Melk suiker onverteerd in de dikke darm, miljoenen bacteriën (darmflora), ontleden en gisten. In het proces, gassen, zoals waterstof (H2). Dit gaat via het darmslijmvlies in het bloed in de longen, waar het wordt uitgeademd. De H2-ademtest: De Patiënt drinkt een oplossing met daarin 50 gram zuivere lactose. Na 30, 60, 90, 120 en 180 minuten, dan is de H2 wordt gemeten-het bedrag dat in de uitgeademde lucht. In het geval van 15 van de 100 mensen, is deze Test niet werken. Je lichaam produceert geen H2, of niet ontladen hem op andere manieren, zodat het in de lucht te ademen. Daarom is de lactose absorptie test meet de stijging van het bloedsuikergehalte na inname van lactose-oplossing. Een Gen-Test is beschikbaar: op Basis van een bloed of speeksel voorbeeld ziet u dit als een lactase-Gen-Mutatie is niet beschikbaar, maar de intolerantie. Experts raden een combinatie van H2-Atemund lactose-opname test.

Geef een reactie