Ik heb het overwinnen van mijn stotteren – eindelijk voel ik me vrij

Endlich bestellen ohne dabei zu stottern
Annemarie is blij dat ze overwonnen heeft haar spraakstoornissen, en vandaag de dag, zonder stotteren kunt bestellen. Winkelen, telefoneren, om de meest eenvoudige dingen van elke dag voor de Marburgerin onoplosbare problemen. Totdat ze werd geholpen door een nieuwe therapie.

Stutterers hebben te maken met de Plek van de andere

Een jonge vrouw zit in het Restaurant. Je bestelling. Een water, kleine salade … dacht dat je zei dat het lang geleden. Tien keer, 20 keer. Zonder Problemen. Maar als de operatie is in de voorkant van haar, tot haar komen deze woorden haltingly over haar lippen. Ze begint te stotteren.

Ontelbare keren Annemarie Gerhardt* (28) heeft ervaren van Marburg situaties als deze en leed. Slangen in de bakkerij te wachten achter, stille nachten, omringd door vrolijke vrienden. Annemarie: Soms moest ik een halve Minuut, als ik wilde alleen maar uit een enkel woord.

Handicap Van Stotteren. 800 000 mensen in Duitsland hebben last van deze spraakstoornissen. Behandelingen in veel gevallen lukt dat niet. Zoals het geval is met Annemarie – totdat ze een therapie waardoor ze geleerd om te spreken, ten slotte, vloeibare en gratis.

Annemarie ‘ s moeder Odas (nu 61) grote Trots. Ze brabbelt, zoals elk kind leert al vroeg om te spreken. Als ze vier zijn, ze begint te stotteren plots. De moeder van de eerste Zorgen te maken: De andere kinderen ook weer, denkt ze. Maar Anne-Marie ‘ s is het stotteren erger. De eerste therapieën geen effect.

Vroeg op, de kleine Annemarie heeft te maken met de spot van de andere kinderen: ze gebruikt om na te bootsen me, de jongens geroepen ,stotteren Liese, stotteren Liese.` Dit doet mij zoveel pijn dat ik een pak slaag.

Op een dag beseft ze Je kunt niet verbergen uw stotteren

Echter, Annemarie niet anders willen zijn, ze worstelt: Zodra ik leerde het gedicht van the sorcerer’ s apprentice. Voor de lezing in de klas, ik oefende voor de weken in de voorkant van de spiegel. Op de eerste twee rijen niet. Annemarie: die dag was ik kapot van.

Toevlucht vindt ze in een self-help group. Daar voelt ze zich veilig en realiseert zich dat ze op een dag: Je kunt het niet verbergen.

Annemarie gaat weg van huis, hoe moeilijk het ook is. Ze is de opleiding tot medisch-technisch assistent, studeerde humane biologie van de Universiteit Marburg. In de Cel biologie Instituut krijgt ze een Baan. Annemarie: De discussies met collega’ s duurde een eeuwigheid. Ik schreef alles neer. En ik kan geen gebruik maken van de telefoon. Maar, gelukkig had ik vrienden die mij aanvaard en mij over de ergste geholpen.

Met een speciaal programma tegen het stotteren aanpak

Met uw Handicap heeft in het reine te komen met de jonge vrouw voor een lange tijd. Totdat uw Arts raadt de Kasseler stotteren therapie. Het is gebaseerd op een computer programma. Anneli maakt gebruik van de Kans, zelfs als het moeilijk is. Ik was in een kleine groep van tien mensen. We hadden dagelijkse oefeningen om zeven uur praten. Maar we waren ook samen eten en had een vrije avond programma. De enige manier waarop ik er doorheen gekomen.

Drie weken intensieve therapie zal duren. Annemarie leert een hele nieuwe, trage manier van spreken. U moet nu uit te breiden van elke lettergreep van twee seconden. De Computer registreert de Geluiden: ik zag onmiddellijk elke fout en gerealiseerd, bijvoorbeeld wanneer ik ademde verkeerd.

Annemarie is een zelf versteld van staan hoe snel ze leert: gebruik korte zinnen, van lettergrepen. De nieuwe taal van het geluid, hoewel in eerste instantie een beetje vreemd, maar het werkte.

Snel Annemarie omgaat met de eerste uitdaging: ik moet een Restaurant bellen en mij na Uren te onderzoeken. En het werkte wonderwel. Ook winkelen, vragen naar de weg, en andere situaties worden geoefend: ik ben al een belemmering voor de andere. Ze heeft nog steeds oefeningen dagelijks voor ten minste een kwart van een uur. Annemarie: Eindelijk kan ik vermaak me overal, een compleet nieuw gevoel van eigenwaarde. En ik voel me vrij.

Geef een reactie