Help, ik heb hallucinaties!

Zusammenhalt trotz Halluzinationen
Henriette werd behandeld door hun hallucinaties in de psychiatrie. Vandaag, een normaal leven met haar man is weer mogelijk voor Henriette Bruhn was 28 toen ze begon te hebben van hallucinaties. Verder en verder weg van de realiteit en je familie. Hier, zij en haar man vertellen hoe vonden ze hun weg terug samen op één manier.

Henriette Bruhns (46)*:

Het was Thomas’ geduld, de achterkant sprak met mij, ondanks hallucinaties aan het leven

Ik was 28 en mijn leven leek perfect. Ik was getrouwd, we hadden een zoete vier-jaar-oude zoon. En ik was in staat om mijn droom te realiseren: ik studeerde kunst! Maar op deze winterse dag, mijn wereld stortte in.

Ik kwam in de ochtend in de seminar ruimte in de art school. Ineens had ik het gevoel dat iedereen staarde me vol haat en giftige zwarte pijlen geschoten op mij. Ik voelde me als deze pijlen op mijn lichaam hebben doorboord. Nu weet ik: Dit was mijn eerste hallucinatie. Maar op het moment van de aanval was voor mij de realiteit. Had ik liep in angst voor de dood.

Wat moet ik doen? Mijn man daar wat meer over vertellen? Nee, dat was niet mogelijk. Ik gleed verder en verder in mijn waan. Niet langer was ervan overtuigd dat ik hield van mijn man. In plaats daarvan was er, voor mij, alleen mijn art teacher. Er was niets tussen hem en mij – geen Vergadering, geen relatie. Niettemin, ik versterkt mij in de volgende weken in deze gevoelens. Ik heb constant tegen mijn echtgenoot is van hem en niet gerealiseerd, zoals het hem pijn aan het feit. Holger, ik heb geloofd, mijn lot was. Overal om me heen het mysterie van de gevormde patronen, de talen met mij. Ik had mijn eigen wereld.

De explosie kwam zes maanden later. Ik was totaal in de war en deze zomer reed me al aan Holger. Mijn man belde mijn ouders. Samen hielden ze me in het appartement. Je was volkomen hulpeloos, niet kon me weer rustig. Eindelijk, ze alarmeerden de politie. Een korte tijd later, een arts wees mij op de gesloten Afdeling van de psychiatrie.

Het heeft lang geduurd, tot ik geaccepteerd dat ik moest nemen vanwege mijn hallucinaties van een leven-lang-tablets

Hoe weet je dat je de werkelijkheid is het Echt?’, Ik vroeg de arts. Ik kreeg tabletten – en, ten slotte, werd ik rustiger, beter geslapen. En hoe langer ik sliep, hoe duidelijker de realiteit kwam terug naar mij. Langzaam realiseerde ik me wat ik had gedaan aan mijn man, mijn zoon en de andere mensen in mijn leven. Het was slecht. Ik moest vier maanden van de behandeling, te begrijpen en te accepteren.

Na mijn vrijlating, ik moest leren om alles wat nieuw is. Mijn oude leven was volkomen vreemd aan. Maar de drugs, dat ik voelde dat gaf me kracht. Het werd me steeds beter en beter. Zo goed dat ik dacht te kunnen zonder tabletten leven. Een Vergissing. Ik begon te vergeten dingen, wist niet waar mijn zoon was aan het koken, gemiste arts afspraken. Ik had een terugval. Nogmaals, ik moest naar de kliniek.

Tabletten gegen Halluzinationen

Henriette heeft geaccepteerd dat ze moet nemen op basis van uw hallucinaties is een leven lang tabletten

Het duurde een lange tijd, totdat ik geleerd had te detecteren zelfs de kleinste tekenen: een vreemde druk in het hoofd, onrustig slapen, een routine, dat is vervelend. Dan moet ik om uit te rusten, misschien andere tablets, zal het risico overgaan. Het is aan mij of is het Onweer breekt los. Dit te weten is het een grote opluchting. Voor mij. Voor mijn man die het slachtoffer werd van de angst voor een hernieuwde terugval. Voor mijn zoon die behoefte heeft aan een gezonde moeder.

Het was Thomas’ het geduld dat bracht me terug tot leven. Zijn consistentie, zijn betrouwbaarheid. Ook bracht hij me om eindelijk opnieuw met schilderen. De foto ‘ s houden me in de werkelijkheid. En daar wil ik blijven.

Thomas Bruhns (50):

Ons huwelijk is veranderd als gevolg van de hallucinaties, we zijn heel dichtbij opnieuw

Hoe erg het was voor Henriette, begreep ik pas nadat ze was vier maanden in de psychiatrie. Omdat uw dokter tegen me zei: ‘Heer, Bruhns, uw vrouw is ernstig ziek.’

Als Henriette had haar eerste hallucinatie, ik wist alleen van de film ,Psycho’ van Alfred Hitchcock, die een fout is. Maar er is een ding in de werkelijkheid, het kan betrekking hebben op mij – ik zou nooit geraden.

Op het moment dat mijn vrouw en ik waren geworden om ons iets buitenlands. Ik ben een logische, objectieve persoon. Henriette was voor mij altijd meer aan een kunstenaar die gekke ideeën. We nauwelijks met elkaar spraken. Ik was ervan overtuigd dat ze was net zo verschillend zijn, omdat ze geloofde dat de kunstenaars zijn als dat.

Plotseling, ze had alleen dit te Holger, de leraar, in het hoofd. Het was verschrikkelijk: Voortdurend uitgenodigd haar verdriet met mij. Geloofde ik echt dat tussen de twee loopt. Het gevoel dat ik niet meer bestond voor u. Ze was suffe, had kringen onder de ogen. Of ze was helemaal psyched. Ik had nog nooit gezien dat je, zoals deze.

Het normale leven – huishouden, koken werd niet aangehouden. Uiteindelijk moest ik doen met onze zoon voor mijn ouders. Dit was erg moeilijk voor mij. Maar ik was ervan overtuigd dat Henriette kan er niet zijn voor hem.

Toen mijn vrouw kwam in de psychiatrie, geloofde ik niet dat ze ziek is. Ik was gekwetst,

Ik herinner me nog hoe verdrietig ik was toen. Maar op hetzelfde moment dat de woede was er. Ik begroef me in mijn werk en huurde een advocaat, die moet leiden van de echtscheiding. Toen kwam mijn vrouw in de psychiatrie, heb ik niet gedacht van een ziekte. Ik was gewoon pijn.

Slechts vier maanden later, heb ik haar bezocht in het ziekenhuis. Uw arts heeft een lang gesprek met mij. Het was verschrikkelijk en een keerpunt omdat ik besefte hoe oneerlijk ik had met Henriette. Had ik ze gehaat, om de dingen die hun hallucinaties verantwoordelijk waren. Ik schaamde me en wilde haar helpen terug te keren naar het leven. In de hoop dat onze liefde kan terugkeren. Maar er is ook de angst of ik in staat zou zijn om te gaan.

Na hun vrijlating, ik wilde verzenden Henriette bij de geringste wijziging van de arts. Vandaag weet ik dat ze keek aandachtig en weet wanneer ze moet de medicatie. Ik vertrouw haar. De ziekte niet langer domineert ons – maar we zijn van de ziekte.

Natuurlijk, het is veranderd in onze relatie. Het heeft ons sterker. We gaan vandaag met de hallucinaties en geven lezingen over. Een normaal leven mogelijk is. Ik ben blij dat Henriette en ik samen kunnen genieten.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie