Fruit suiker: Killer of life saver?

Smoothies
Fruit suiker-rijke Smoothies – gezond of schadelijk?Fructose, d.w.z. suiker, fruit is omstreden. De een houd van hem voor een gezonde, plantaardige suiker alternatief. De andere zien in een stof die maakt miljoenen ziek. Klik hier om te lezen wie er gelijk heeft.

Het is een schijnbaar kleine Wijziging die zou kunnen kosten miljoenen levens: In 1984, Coca-Cola veranderde de formule van de populaire frisdranken. Sindsdien is de derde grootste food group gebruikt in de hele wereld voor haar frisdrank in plaats van gewone tafelsuiker alleen een speciale Glucose-Fructose siroop. Wordt gewonnen uit Maïs. De Glucose – Fructose-stroop bevat tussen de 60 en 90 procent van Fructose en hoe hoger de Fructose gehalte, hoe zoeter de stroop, nu toegevoegd aan de vele kant-en-klare producten en drankjes.

Omdat De siroop zal kosten, een derde minder dan suiker en is vanwege zijn Zoetheid is een perfecte smaak vervoerder. De beslissing van de marktleider Coca-Cola om het Signaal van zijn concurrenten: zij wisselden van suiker voor de siroop. De jaarlijkse hoeveelheid verbruikte per Amerikaanse burger steeg van een kwart van een Kilo tot 1997, ruim 28 pond.

Geprogrammeerd fruit suiker ons op obesitas?

Veel bedrijven het bevorderen van vandaag is het feit dat Fructose is gezonder dan suiker: tot slot, Fructose in zijn natuurlijke Vorm in fruit en honing. Maar het feit is dat De industrieel geproduceerde Fructose is zo geconcentreerd dat het met de van nature voorkomende bijna niets gemeen.

Het van de duitse vereniging voor voeding (DGE) aanbevolen maximale hoeveelheid van toegevoegde zoetstoffen per maaltijd of fruit of gewone huishoudelijke suiker 25 gram. Maar een glas Cola bevat ongeveer twee keer zo veel. Van de dag, de wereld gezondheid organisatie (WHO) beveelt aan dat we niet meer dan 10 procent van de calorieën is ingesteld door dergelijke toegevoegde zoetstoffen. In het geval van een gemiddelde vrouw met een calorische behoefte van 2300 kcal, het equivalent van ongeveer 50 gram. Ongeveer 95 gram suiker, elk duits op een dagelijkse basis. In het jaar of iets meer dan 30 pond. Het weergeven van de gegevens van de Federale bureau voor de statistiek. Veel van het in de Vorm van glucose. Omdat dit verborgen voor een lange tijd al, niet alleen in frisdranken, maar ook in kant en klaar maaltijden, Ketchup, of ijs.

Fruit suiker maakt dik

Fructose en Glucose

Fructose (vruchtensuiker) is een zogenaamde snelle suikers. Hij is niet in de natuur vooral voor in fruit, zoals Appels of honing. Het is samengesteld uit Glucose (druivensuiker) aan de conventionele suiker (sacharose).

Studies hebben aangetoond dat boven het gemiddelde fructose consumptie geassocieerd met toenemende obesitas, zegt Alexandra Shapiro, een onderzoeker aan de Universiteit van Florida die onderzoek doet op het onderwerp van Fructose. Met name in de verenigde staten, er is een duidelijk verband tussen de toename van het gebruik van maïs siroop en een sterke toename van overgewicht en zwaarlijvige individuen in de populatie.

Het aantal ernstig overgewicht kinderen heeft, sinds het midden van de jaren 1970, meer dan verdrievoudigd. In dezelfde periode door de stroop kwam op het dieet van de AMERIKAANSE burgers. Alleen al In de VS, de epidemie van Overgewicht zal leiden tot een schatting van 300 000 tot 400 000 sterfgevallen per jaar. De regering bedenkt rampenplannen. Voor een lange tijd Obesitas is uitgegroeid tot de grootste vijand van de super-natie. Een vergelijkbaar, zij het zwakker is waargenomen Trend in Duitsland.

Dünn oder dick – welche Rolle spielt zugesetzter Maissirup?

Dunne-of dikke – wat is de rol van de toegevoegde corn syrup?

Shapiro maakt de corn syrup, niet alleen voor het toenemende aantal mensen met een Overgewicht, ziet dit als een belangrijke factor. Wordt ondersteund hun Scriptie door de fundamentele onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Princeton. Ze waren in staat om aan te tonen in ratten, dat de dieren toeneemt bij een constante calorie-inname bij corn syrup kwam op uw dining plan.

Maar dat is het minste van het Probleem. Volgens de Federal Institute for risk assessment uit onderzoek blijkt dat er een nauw verband bestaat tussen de verhoogde consumptie van Fructose en het Voorkomen van vet metabolisme aandoeningen, hoge bloeddruk, verhoogd urinezuur en diabetische metabole controle. De resulterende gevolg van de ziekte heet Diabetes, beroerte of een hartaanval, legt Dr. Birgit Hildebrandt, medisch Directeur van de HELIOS Preventie centrum (HPC).

Fructose is net zo schadelijk als alcohol?

Studien lassen vermuten: Fruchtzucker schädigt die Leber ähnlich stark wie Alkohol

Studies suggereren: fruit suiker beschadigt de lever van een vergelijkbare mate als alcohol

Dat is niet genoeg: Een studie van 2013 suggereert dat een hoge fruit schade van suiker consumptie van de lever, zoals alcohol-en drugsmisbruik. De onderzoekers zien de schade van Cola & co. als zo groot dat de studie gaf de titel van Fructose is alcohol, zonder het lawaai. Andere studies waren in staat om te bewijzen dat fruit suiker verhoogt de hartspier ziek. Uiteindelijk, het hart dreigt te mislukken.

In andere woorden, als we van elke Vorm van fruit suiker moet afstand houden van? Niet alleen Cola, maar ook Appels, druiven en aardbeien voorkomen, die bevatten ook veel Fructose? Het antwoord is een volmondig nee! Omdat studies tonen aan dat is Niet altijd suiker is fruit schadelijk. Integendeel, het lijkt er op aankomt, in welke combinatie, we nemen de vruchten suiker.

Fruit helpt bij gewichtsverlies

Een onderzoek waarin twee groepen proefpersonen aten hetzelfde caloriearm dieet met het enige verschil laat zien, bijvoorbeeld: de helft van de proefpersonen kregen bovendien een Portie fruit. De deelnemers namen op van meer calorieën. Het Spannende: Niettemin, de mensen verloren in deze groep, sneller en meer gewicht

Maar hoe kan dit verschil verklaard worden? De auteurs van de studie vermoeden dat de andere bestanddelen van de vrucht, zoals plantaardige vezels, flavonoïden en antioxidanten die een rol spelen. Helpen jullie lijken het lichaam, het fruit, de suiker in een gezond tempo.

Bessen helpen met de suiker-inname

Het positieve effect van de plantaardige materialen gaat zelfs zo ver dat de bessen kunnen helpen suiker beter. De onderzoekers aangetoond met een Experiment waarin ze werden onderwerpen, de eerste van alle, drink een glas water met drie eetlepels suiker. Zoals verwacht, glucose-inkomen steeg in het eerste half uur van het bloed. Het lichaam erop reageerde, waarin hij een grote hoeveelheid Insuline. De bloedsuikerspiegel is zo sterk dat hij na 90 minuten, zelfs ver onder zijn output. Het lichaam reageert op zo een hypoglykemiërend voorwaarde mix met duizeligheid, zweten en verlangens. Hij pleit voor extra suiker

Op een andere dag zij dienden de proefpersonen, 150 gram bessen om uw drankje. Dit duurde in totaal aanzienlijk meer suiker. Dit bleek ook in hun bloedsuikerspiegel. De snel stijgende – bleef langer op een hoog niveau en daalden slechts langzaam. Het was niet hypoglykemie.

Dat is te zeggen: Ja, Fructose kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid – in de geïsoleerde Vorm of gemengd met Glucose. Die drinkt in de zomer, maar aardbeien feesten en Smoothies, geen zorgen over te maken, zelfs niet als dan een paar theelepels suiker tabel zijn extra Zoet.

Wat hunkeren zijn hot?

Dr. med. Jens Kröger is een Internist en diabetologist DDG, AK Hamburg-harburg bij het centrum voor diabetologie in Hamburg-harburg bergdorp en lid van de Raad van diabetesDE – duitse Diabetes helpen.

Hamburg-harburg, 23. Juni

Geef een reactie