Een tekort aan zink: Bij de neus laat u in de steek…

Bloemen, parfum of maaltijden uit te geven een aangename geur. Slecht, als je niet kunt waarnemen, alle van een plotselinge … Wat kan het zijn, uitgelegd praktijk Vita.

Een sterke koud genoeg en ook het lekkerste eten kan behoorlijk saai zijn. De tong onderscheidt alleen de vijf smaken zoet, zuur, bitter, zout en vlees, hartige, legt Hatt Bochum cel fysioloog Prof. Hanns. De fijne kneepjes van een heerlijke maaltijd zijn alleen waargenomen met de betekenis van geur. De kou is voorbij, het is een vraag. Echter, bijna vijf procent van de Duitsers verloren hun gevoel van geur permanent (anosmie te verhogen).

Oorzaken

Vaak ziekten zijn aandoeningen van de schuld voor de langdurige Geur. In het geval van een acute, ernstige virus griep, de ziekteverwekkers zijn soms zo agressief dat zij schade toebrengen aan de gevoelige olfactorische cellen permanent. Ook neuspoliepen en chronische sinus ontsteking kan het beperken van de betekenis van geur. Andere oorzaken zijn een tekort aan zink, Diabetes, hypothyreoïdie, ziekte van Parkinson, darm-, lever -en nierziekten. Ook sommige geneesmiddelen kunnen van invloed zijn op het gevoel van geur – vraag uw arts of er zijn andere middelen. En ten slotte, In de leeftijd van de geur van gevoel, vaak zonder ziekte.

Preventie

Bewust Proeven en Ruiken bij het eten, houdt het gevoel van geur past. Intense Snuiven treinen van de olfactorische cellen. Kruiden-up van uw maaltijden is niet te sterk, als de smaak kan dof gevoel in de lange termijn. Zorg ervoor dat de neus, de slijmvliezen zijn altijd vochtig zijn: Vermijden van droge lucht in de woning (kamer luchtbevochtiger) of af en toe gebruik van de zee-water-met neussprays (apotheek).

Therapieën

Een lage dosis cortisone kan doen herleven, bijvoorbeeld na griep, de betekenis van geur weer. Veel patiënten, het helpt om een geur van de regent: een Regelmatige Snuiven van eucalyptus, roos olie, kruidnagels en citroen kan mobiliseren van de olfactorische cellen.

Geef een reactie