Diagnose van autisme – een moeder vertelt

Autistisches Mädchen
Autistische kinderen zelden spelen met leeftijdsgenoten. Ze hebben te maken met de voorkeur om alleen te zijn en te reageren op ontwikkelingen wordt vaak bestreden door Hannah studeerde en schrijft filosofische geschriften – want ze is begaafd. Maar je kunt niet spreken. Ze had autisme vanaf de geboorte tot de vroege kindertijd, de Kanner-syndroom. Haar moeder vertelt haar verhaal.

Vanaf de dag van hun geboorte, voelde ik dat Hannah is iets mis, vertelt Erika Klein. En ik had gelijk: op de leeftijd van drie van mijn dochter kon niet stil zitten. Slechts zeven, keek ze me voor de eerste Keer in de ogen. Toen ze negen was, droeg ik het nog steeds op de heup. 17 uw eerste geschreven zin. Vandaag de dag, ze is 33 jaar oud en studie – hoewel velen willen doen geloven. Hannah woont met haar ouders, op wiens hulp zij afhankelijk zijn. Ze heeft gekoppeld vanaf de geboorte tot de vroege kindertijd autisme, het syndroom van Kanner, met een hoge geschiktheid. Op Vreemden de indruk dat ze zouden leven in een wereld met al haar eigen. Als u voldoet aan jezelf. Maar deze indruk is misleidend.

De Artsen hebben me verboden om Wakker te worden op je bed

Mijn kind is ziek, ik had gezegd dat ik in de verloskamer, zegt Erika Klein. Echter, de Artsen reed. Ondanks de afwijkingen, zoals verschillende grootte ogen, constante oorontsteking en continu geschreeuw, de handicap niet is waargenomen in de eerste maanden van het leven. Dit had dramatische gevolgen voor het kleine meisje. Toen zij een jaar oud was, moest ze worden met hoge koorts in het ziekenhuis. Er, de Artsen Erika, dag en nacht, verboden om naar te kijken bij het cot. Mijn dochter van mij nodig hadden, maar mijn nabijheid en aanraking. Op een gegeven moment was het genoeg voor mij. Ik zou me niet laten verkopen, zegt ze. Maar in weerwil van al, Erika was teruggekeerd naar een getraumatiseerd kind. Hannah, de aanloop naar dit punt, en twee woorden, auto en Radio, was in staat om te verwoorden, viel door deze ervaring op de ontwikkeling van een pasgeborene. Sindsdien ben ik niet meer vertrouwen op anderen, maar hoor alleen mijn eigen gevoel. Ik zou het niet laat Hannah alleen. Altijd geprobeerd om haar te geven wat ze nodig had.

Late Diagnose Van Autisme

Autisme, deze diagnose werd pas gemaakt toen het meisje was een jaar of tien. Beter niets was. Er was geen goede therapie, geen medicatie, geen zelf-hulp groepen. Ik was op het dieptepunt, voelde me ellendig en alleen gelaten. Soms wilde ik pak mijn kind en mij van de high-rise duik. Vervolgens kwam ik, gelukkig, Carl Delacato, een Amerikaanse neuro-wetenschapper. Hij keek in mijn toen-elf-jaar-oude dochter, en ontwikkelde een therapie programma met specifieke taken voor u. Drie jaar lang dagelijks twee uur Oefeningen, de twee samen deden. Ongeacht of Hannah schreeuwde, omhooggekrulde, of was het een feestdag. Het doel van de therapie was de prikkeling van de hersenen meerdere keren per dag tot het kunnen uitvoeren van de geschoolde taken. Ze bereikten Groot: Hannah gestopt met schreeuwen voortdurend in beweging was en communicatie-wars. Maar de zorg is voor mij nog steeds heel vermoeiend, zegt Erika. Tot zeven jaar geleden, ik was Hannah in feite, rond-de-klok. Wat veel mensen niet overwegen: Op Hannah ‘ s kant, zelfs niet in de nacht om uit te rusten. U slaapt nooit. Soms, als ze wakker wordt in de nacht, je pakt de angst. De meeste mensen ervaren een verscheidenheid van gevoelens. Hannah kent slechts twee: angst en vreugde. In tussen, er is niets voor u. Verbazing, onzekerheid, Woede – alle shows tot in haar angst. Ik krimpt vaak uit de slaap, omdat Hannah wakker wordt, grijpt mij, of schreeuwt luid. In het dagelijks leven ben ik u helpen om uw gevoelens te Uiten. Ik ben een soort van gevoel haar vertaler. Ik weet net hoe om het te doen. Zien wat je wilt, als je het moeilijk voor woorden, maar nee. Ik heb altijd het gevoel gehad dat bijzonder sterk geassocieerd met het. Meer dan andere moeders en dochters. Als de navelstreng tussen ons.

Ik wil naar een normale school

Sinds een paar jaar geleden, Hannah blijkt, zelfs gevoelens, komt aan haar moeder of haar vader een knuffel. Ze heeft niet opgenomen, in feite, dat het goed voor me, zegt Erika. Ik was verdrietig, zat in mij terug naar de Bank. Hannah kwam naar me toe, ging naast me zitten en streelde me zachtjes op de wang. Dergelijke momenten een glimp van het licht in ons leven, geef mij de kracht om door te gaan. Vaak Erika is gevraagd Kleine waarom zijn ze klaar om te offeren hun leven voor hun kind. Omdat veel mensen zeggen dat Hannah zou kunnen leven in het huis. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: Zonder mijn dochter zou ik nooit geworden wie ik nu ben. Ik ben een gelukkig mens, een gelukkige moeder. En vooral blij, het maakt me om te zien dat Hannah neemt deel elke dag in leven.

Hannah is begaafd

Als Hannah ziet haar wereld? Ze voelt haar leven als een kans, omdat haar moeder is zeker. Kan niet spreken voor Hannah, gewoon Hard. Sinds ze is 17 jaar, kunt u uw omgeving op een Computer. Eerder was de technologie nog niet zo ver. Hannah ging naar een school voor gehandicapten. Een van de leerkrachten liet haar de nieuwe Computer. Hannah snel begrepen en schreef haar eerste zin: ik ben niet geestelijk gehandicapt is. Ik wil naar een gewone school! Tests bevestigen dat ze is zeer begaafd, goed onder de knie heeft, veel meer dan de elementaire kennis van het engels, latijn, wiskunde, engels en nederlands. Toen mijn dochter klein was, ik gaf studenten de studiebegeleiding. Hannah was altijd met ons. Je moet luisteren, en hebben geleerd om aandacht te besteden, zegt Erika Klein. De andere dag, ik vroeg hen, als je kunt lezen. Uw antwoord: Sinds ik vier was.’ Als een klein meisje, Hannah geschoven altijd in het grote lexicon van de familie. Haar moeder legt uit: ze heeft een fotografisch geheugen. Heeft verworven op deze manier veel Kennis. Ik kan me niet voorstellen dat.

Steeds vaker merk ik de vreugde van mijn dochter

De school heeft Hannah gebruik van school metgezellen beheerd door de middelbare school. Ze heeft hulp nodig bij het Optillen van je Armen. De enige manier waarop je kunt schrijven met de Computer. De benodigde Kennis voor het examen, je hebt bijgedragen maar. Het resultaat: een aanvulling met 2.0. Vandaag, Hannah studeren aan de 4. Semester Van De Filosofie. Ze is erg duidelijk, en schreef zijn eigen filosofische verhandelingen. Een succesvolle jonge vrouw. Maar zoals het is, of ze is trots op haar prestaties, kan niet Hannah vertellen over jezelf, je blijft stil. Uiten hun gevoelens, zodat anderen het niet begrijpen, Hannah, ‘ zegt haar moeder. Maar ze ontwikkelt zich goed: Erika Klein merkte meer en meer vreugde in uw dochter. Dat maakt me blij! Het toont mij dat Hannah is op een goede manier. Geen ruzies met haar lot. Hannah houdt van haar leven. En het lost meer en meer van haar moeder. Om de droom van hun eigen, relatief onafhankelijk leven, wilt Erika Klein, een multi-generationele huis voor gehandicapte en niet-gehandicapte redenen. Een type van de coöperatie met een therapeutische klimhal, een eigen krant, de kruidentuin, waarin elke huisgenoot om het leven van zijn talenten en dromen, en beseffen kunt.

Geef een reactie