Darmkanker: heb ik besloten nu te leven!

Bauschmerzen oft Symptom fuer Darmkrebs
Nieuwe hoop en kracht – colorectale kanker is om te sterven, in veel gevallen, is te genezen, elk jaar worden er ongeveer 30.000 mensen naar colorectale kanker en 50.000 zijn gediagnosticeerd. Twee vrouwen beschrijven hun leven met de ziekte. En moed …

Appendicitis bleek kanker

Je hebt geen Kans op genezing. De woorden van uw arts, Birgit Weber (43) is voldaan, zoals een steek in het hart. Ik zou het liefst gedreven om te Hamburg, en zou hebben gegooid mij in het bijzijn van de S-Bahn, de chef-Secretaris van een Noord-duitse stadje zegt. Vandaag de dag, ze is vervangen door de zin die haar in de lente van vorig jaar, maanden leven een levende hel. Ik leef, zegt ze lachend, en dat is wat telt.

Wanneer Birgit Weber vertelt over haar ziekte, rust in haar stem en het Vertrouwen. Het begon in December. Ik voelde me slap en uitgeput, had maagkrampen, en alles is me te veel. Ik dacht aan een gastro-intestinale infectie, omwille van de alom. Maar toen kreeg ik diarree en een opgeblazen gevoel.

Omdat de klachten niet verdwijnen, en ze ging op 3. Januari tot en met uw gynaecoloog. Het opgemerkt vrij vocht in de buik en stuurde ze naar de internist. Alle tests gewezen op appendicitis. Mijn Appendix keek in de echografie een of andere manier scheurde aan flarden, en de waarden in het bloed bleek een ontsteking in het lichaam. Birgit Weber kwam naar het ziekenhuis. Ze werd er onderzocht en de dokter was ‘ honderd procent zeker dat het appendicitis. Een colonoscopie is niet gemaakt…

8. Januari. De bediening. Tijdens de operatie, de Artsen ontdekten een kwaadaardige Tumor in de dikke darm. En wat werd gezien als een vermeende appendicitis, bleek een metastase van het carcinoom. Birgit Weber: u heeft weggesneden dat alles mogelijk was, maar het moest een verdere ingreep is gepland, want niemand was voorbereid op een dergelijke grote ingreep.

De volgende Operatie op de 22. Januari kwam dan een tweede Tumor verscheen. De helft van de dikke darm verwijderd en enkele lymfeklieren aangetast. Het werd later gevonden in de lever, een metastase …

En dan de ernstige set van haar internist: viel Geen Kans op genezing. Ik was verlamd, vertelt Birgit Weber. De Artsen aanbevolen haar chemotherapie.

Eerder, de moeder van twee zes – weken onderzoek en de behandeling te breken. Voor mij was het heel slecht. Fysiek en mentaal. Ik heb mijn wil en mijn begrafenis gepland, de hele dag huilen. Het was een enorme stress voor mijn familie. De kinderen waren zo verdrietig.

10. April werd gevolgd door nader onderzoek. Het bleek dat mijn lever was besmet met de kleinste uitzaaiingen, die waren zo ongunstig dat ze niet konden werken. Birgit Weber lid van de arts. Een te opgesomd die u vertrouwt en in wiens handen zij zich goed bij voelde. En ze was op zoek naar een psychotherapeut. Samen met haar en mijn familie, besloot ik: ‘ik ben beginnen opnieuw te leven. Ik laat me door de kanker oorlog.’

Midden mei, de chemotherapie begon. Ik was aan het begin van emotioneel redelijk stabiel, tot de dag van vandaag heb ik verdragen de therapie goed. En ook beats. Al in augustus, de uitzaaiingen naar de helft van hen waren verdwenen. Vandaag de dag zijn er nog steeds een stuk minder. In mei zal ze in een operatie aan de lever, en hoopt dat alles gaat goed.

Waarom de kanker van de dikke darm net heeft ontmoet, weet niet, Birgit Weber. Slechte voeding, een gebrek aan beweging. Een zus van mijn moeder kanker van de dikke darm, maar daar was ze al in haar mid-jaren zestig. Echter, een Birgit Weber wit: Met de dood heb ik niet meer betrekking hebben op mij. Ik wil genieten van het leven, dingen doen die mij goed doen. Zwemmen, lezen veel, doen autogene Training met mijn therapeut. En ik denk dat dat meer aan mij dan vroeger, meer horen over mijn buik. De meeste van alle, ik ben blij dat ik mijn familie dat geeft me veel kracht.

Van tijd tot tijd bloed op het wc-papier

Het Enige wat ik voelde was een ongelooflijke woede, vertelt Sonja Zielinski op de dag dat ze hoorde dat ze kanker van de dikke darm. Mijn arts zou hebben gemaakt me de mogelijkheid om Preventieve aandacht, het niet meer zou komen …

. In de zomer van het ongehuwd, kantoorbediende van Hamburg, het gevoel dat je darmen niet goed geleegd. En ik kreeg ineens donkere kringen onder de ogen en rare putjes in de nagels.

Sonja Tielinski ging naar de dokter. Van de getypt op een metabole stoornis, en darmproblemen, duwde hij op je verkeerd in de baarmoeder. Haar bloed werk was prima, een fecesmonster geopenbaard niets. Het idee was om mij voor een colonoscopie, de dokter kwam. En ik was druk bezig met dit onderzoek. Anders zou ik hebben laten we u natuurlijk direct. Dus het was makkelijk om naar huis te sturen …

Echter, de symptomen niet verbeteren. Een half jaar lang genegeerd Sonja Zielinski de symptomen. En dan had je van van tijd tot tijd bloed op het wc-papier. Ook heb ik verdrongen van de eerste keer. Ik had geen pijn. In de lente van het volgende jaar ging ze weer naar de dokter, omdat ze altijd had regelmatig bloed in de ontlasting. Toen was het eindelijk gemaakt van een colonoscopie. Resultaat: De arts van rum hebben ingesloten en hawed voor een zeer lange tijd. Totdat hij zei: je moet een operatie. Er is iets er is.’ Het woord kanker dat hij in de mond nam.

Operatie aan de 21. Juni. Gelukkig is de Tumor niet had gebroken door de darmwand. Er is geen lever uitzaaiingen waren gevonden. Echter, twee van de lymfeklieren waren aangetast. Maar de operatie is goed verlopen. Na twee weken kon ik worden ontslagen.

Voordat Sonja Zielinski werd opgenomen in een ontwenningskliniek voor chemotherapie, vroeg ze haar dokter, waarom heeft hij u tijdig aan de screening. Zijn ongelooflijke reactie: je ziet er zo jong uit, maar niemand dacht eraan!

Geef een reactie