Bloed glucose meting met FreeStyle Libre – een test verslag

Insulinspritze und Tabletten
Voor sommige diabetici, het punt waarop een therapie met bloed dat niet genoeg glucose-verlagende tabletten op u hebben zal om te spritzenDas FreeStyle Libre bloed glucose monitoring zonder Prikken mogelijk maakt en bovendien een beter inzicht biedt in de glucose verloop. Echter, ik geloof dat het meetsysteem echt? We hebben de Test gedaan.

In Duitsland, acht miljoen mensen aan Diabetes lijden. Ongeveer 400.000 patiënten met een type-I-Diabetes – en ik ben één van hen. In tegenstelling tot type-II Diabetes, mijn alvleesklier produceert geen Insuline. Dat betekent dat ik om de controle tot acht Keer per dag mijn bloedsuiker, en volgens de maaltijden die ik eet, Insuline spuiten. Eigenlijk, voor mij, dit is niet een big deal: negen jaar geleden, de ziekte werd gediagnosticeerd en sindsdien – nu 24 jaar oud – ik leef heel goed mee.

Piecksen voor een langere levensduur

Diabetes in het dagelijks leven, gemakkelijk te verwerken, de therapie heeft nu een enorme vooruitgang geboekt. Ik moest spuiten als een kind op vaste tijden, en me aan een strikte eten plan te houden, ben ik nu volledig vrij in het ontwerp van mijn dieet. Geen kwestie wat heb ik veel ontsporingen Over – of hypoglycemie – wanneer te eten: Als ik probeert uit te voeren van de juiste eenheden Insuline voor mij en het niveau van glucose in het uitzicht van het houden, het relatief goed voorkomen en fysieke schade op de lange termijn te voorkomen. Zo ongecompliceerd, de therapie is er nu: De bloed suiker metingen zijn vervelend. Voor elke meting betekent dat ik steken mezelf in de Vingers te verkrijgen van een druppel bloed voor de meter. Erg pijnlijk het is, als ik de vangst van een zenuw. Ook vind ik het erg ongemakkelijk, mijn vingers die in de metro, typen op een toetsenbord, de deurknoppen, touch – zijn toebrengen overal, waar de bacteriën op de loer liggen – een bloedende wond.

Mijn vingers zijn gehard door de jaren van voortdurende Picksens. Als een gitarist, de herumzupft permanent op de scherpe snaren, heeft een soort van hoorn huid met kleine zwarte stipjes op de injectie. Zoals het is, soms kan het meerdere Pogingen om een druppel bloed. Dit is ook nodig als de handen koud zijn, en niet te vergeten de eeuwige rond kneed tot in de toppen van de vingers zijn redelijk doorbloede. Is het een must? Is het echt nodig om in een tijd waarin de medische uitvindingen lijken eindeloos, zoals een eenvoudige meting als het glucose niveau op dit decennia-oude, pijnlijke en omslachtig?

freestyle libre

Met het nieuwe systeem voor het meten van Freestyle Libre diabetici hebben glucose waarde is altijd in het zicht, zonder de routine Sting

FreeStyle Libre: Nieuwe vrijheid voor mensen met Diabetes

Bijna twee jaar, gelukkig, niet meer. In 2014, het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht Abbott, de FreeStyle Libre de markt voor Diabetes patiënten. Ik was direct op de hoogte gebracht door mijn Arts: Er is nu een apparaat dat gebruikt kan worden zonder Prik in de bloedsuikerspiegel meten. Een Twee-Euro-stuk van een grote Sensor op de achterkant van de bovenarm geplakt, geplaatst in een 5 mm sonde onder de huid en maatregelen bloedsuiker elke tijd en de waarden winkels. De Sensor kan gedragen worden voor 14 dagen, is het waterdicht – douchen of Zwemmen is geen enkel Probleem. Om de gegevens te lezen, een hand-en kleinbedrijf Scanner voor een tweede over de Sensor en de suiker waarde wordt weergegeven op het Display van de huidige bloed. Niet alleen dat, maar Ook de curve van de bloedsuikerspiegel sinds de laatste meting is weergegeven, evenals de tendens, waarbij de glucose-niveau is verhuisd. Klinkt dit te mooi om waar te zijn. Dus waar is de vangst? Het is de prijs.

FreeStyle Libre – een duurder leuk?

Niet gedekt door de verzekering van de gezondheid voor het apparaat en de Sensoren. De koopprijs voor de lezer is 60 Euro. Een Sensor die vervangen moeten worden om de 14 dagen, ook de kosten 60 Euro. Het zijn 120 euro per maand. Dit was voor mij reden genoeg om te besluiten mij tegen. Ik werd gebruikt om de metingen van Sting, het hele principe van buitenlandse geluid voor mij, waarom zou ik zoveel geld als ik kan de maatregel ook gratis?

Maar dan nam ik deel twee maanden geleden, op de verplichte, jaarlijkse Diabetes training. In deze training van twee deelnemers, die droeg een van deze Sensoren zitten. Dus live en in kleur, was ik ervan overtuigd dat binnen een zeer korte tijd. Hoe snel en gemakkelijk dat zij in staat waren om te meten hun bloed suiker! Ongelooflijk. Ik bestelde dit toestel op dezelfde dag en de Sensor op mijn Arm geplakt. Het eerste bloed glucose meting zonder Stekende na al die jaren, werd gehouden bij een vriend, bijna euforisch, en ben ik gestopt met het lezen van het apparaat via de Sensor daarna, we dansten samen door de woning. In de komende dagen, ik heb gemeten waarschijnlijk ongeveer om het half uur mijn bloedsuiker gewoon voor de lol. Het is niet langer een Probleem, dus zonder een Steek, geen bloed. En het maakt niet uit als ik het dragen van een dikke jas, net onder de douche, tijdens het sporten of vakantie te maken. Ik houd het apparaat op de Arm, en niemand ziet er meer grappig.

Met de FreeStyle Libre een betere kwaliteit van leven

Ook kan ik snel reageren op een stijging of een Daling van de suiker. Het apparaat geeft me niet alleen het comfort en de kwaliteit van leven, maar ook maximale veiligheid. Ik kan aansluiten bij mijn insuline-injecties nog veel meer accuraat te zijn op mijn leven. Voor deze winst in gezondheid, voor het gemak, ik kan het betalen de verzekeringsmaatschappijen dekking van de kosten voor de Freestyle Libre zo ver, alleen voor kinderen tussen de vier en achttien jaar. De hoop is dat het niet lang totdat u gearriveerd, wat een opluchting, de FreeStyle Libre biedt en elke diabetische krijgt de Kans om te leven met hun ziekte in het dagelijkse leven in de best mogelijke manier.

Wetenschappelijk bewezen Voordelen

In de tussentijd, een wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat de voordelen van de toepassing door de FreeStyle Libre. De studie toont aan dat patiënten met Diabetes, het gebruik van de pieksfreie meetsysteem, in vergelijking met patiënten die de controle van hun bloed suiker met de conventionele systemen, besteden 38 procent minder tijd in hypoglycemie

In het medische tijdschrift The Lancet gepubliceerde resultaten laten ook zien dat de routine en vaak onaangename Prik in de Vinger is door FreeStyle Libre is bijna niet meer nodig. Ook een ernstige hypoglycemie (<55 mg/dl) werden verlaagd met 50 procent. 252 onderwerpen uit vijf landen getest het meetsysteem voor zes maanden

Geef een reactie