Aphantasie – een leven zonder fantasie

In Bildern denken
In beelden denken? Voor mensen met Aphantasie dit niet mogelijk is, schaapjes tellen, de plot van een boek of het gezicht van een vriend te stel je Voor sommige mensen is dit niet mogelijk. Britse wetenschappers hebben dit fenomeen nu voor het eerst een naam.

Niel Kenmuir van de Britse Lancaster besefte als kind dat hij anders was dan andere kinderen. Toen kon ik niet in slaap val, adviseerde me van mijn stiefvader, te tellen schapen. Hij legde uit hoe hij bedoelde dat heb ik geprobeerd, maar ik kon het niet. Ik kon niet zien een schaap over de schutting sprong – was er niets te tellen.

Stoornis met de naam voor de eerste keer

Voor de eerste Keer Niel kan aanwijzen Kenmuir nu precies wat hem onderscheidt van de meeste andere mensen: Hij heeft Aphantasie – deze naam Professor Adam Zeman en zijn team van onderzoekers aan de Universiteit van Exeter de staat gaf, waarin naar schatting één op de 50 mensen lijdt. De betrokkenen hebben geen beeld in de voorkant van je innerlijke oog.

Waarom is dat, is het niet de wetenschap van het leren is duidelijk – het onderwerp is weinig onderzocht-to-date. Hersenen onderzoekers vermoeden dat de oorzaak, maar in veranderingen van de hersenen structuren voor het Opslaan en Ophalen van visuele herinneringen. Professor Zeman en zijn Team willen onderzoeken de oorzaken in verdere studies meer precies. Een Aphantasie kan worden vanaf de geboorte of het gevolg is van een letsel aan de hersenen in het geval van een ongeluk.

Geheugen stoornissen door Aphantasie

Mijn geheugen is niet goed, zegt Niel Kenmuir. Ik kan me niet herinneren specifieke gebeurtenissen. Hoeveel slachtoffers hij vond het ook moeilijk om te onthouden gezichten. Zijn feiten geheugen is uitstekend, maar het helpt hem om te compenseren voor het ontbreken van illustraties herinneringen. Als ik denk aan mijn verloofde, er is geen beeld, maar ik denk zeker dat van u. Ik weet dat het vandaag de dag zet je haar omhoog, en dat is ze een brunette. Maar waar ik het over heb is niet een foto die ik zie – ik herinner me de eigenschappen van het.

Bent u ook getroffen door Aphantasie?

Het bereik van het vermogen van de foto ‘ s te presenteren, groot – terwijl mensen als Niel Kenmuir het niet kunnen, er zijn anderen die kunnen goed denken in beelden. Hoe is het met je innerlijke oog? Je maakt het zelf-test, Aphantasie – klik hier.

Hamburg-harburg, 30.08.2016

Foto copyright: Shutterstock

Geef een reactie