Anselm grün: Wat moeten we onze Angsten, vragen

Pater Anselm Grün zu ADHS, Gefühlen und Ängsten
Anselm grün is een Benedictijner en verwijst de Abdij van münster schwarzach in Beieren. Hij is een van de meest gelezen non-fictie auteurs van onze tijd. Miljoenen mensen afhankelijk van zijn Wijsheid meer en meer mensen zijn gevoelig en hebben last van Faalangst. In zijn boek, pater Anselm grün laat zien welke kracht er in ons gevoelens en hoe we ze kunnen gebruiken – om te leven gelukkiger.

Gevoelens bepalen ons Denken, onze invloed op onze beslissingen en wat we doen. Maar ze zijn ook interne stroomvoorziening en de eis om de toegang tot de andere. Vader Anselm grün, Duitsland ‘ s meest bekende spirituele denker, is een fascinerende Impuls.

Angst – vriend in het leven

Angst is een van de gevoelens die wij hebben geen greep op, maar die kan ons overweldigen. Het behoort tot de negatieve gevoelens die we willen om zich te ontdoen van. Echter, zullen we niet slagen. Vaak genoeg, we maken de ervaring: hoe meer we tegen ze vechten, hoe sterker je zult worden … Van dergelijke Angsten, wij willen vrij zijn. De vraag is hoe dit te doen. De eerste stap bestaat uit de angst van de troepen en met haar praten. Door te spreken met de angst, ik ben bekend met haar. En het is duidelijk voor mij, wat ik ben echt bang van. De diffuse angst is meer beton. Als ik mijn bang om in verlegenheid te brengen mezelf in het bijzijn van anderen, te onthullen van mijn zwakheden, fouten, merken, vragen stellen, en dan ontdek ik in de angst van mijn behoeften. In het bijzijn van alle goed, volmaakt en vlekkeloos. Als ik formuleer dit verlangen, realiseer ik me hoe onrealistisch het ook is. De angst nodigt mij uit om afscheid te nemen van overdreven behoeften, en heeft mij op het verkeerde uitgangspunten, zoals ‘ik mag geen fouten maken, anders ben ik niets waard, anders zal ik worden afgewezen …

Vraag Uw Angst

Vraag dus de angst: Wat betekent het om te leven maken? Om niet de kracht voor het leven van alledag? Ik ben bang dat mijn bestaan is financieel niet veilig? Als ik spreek met de Angsten kan ik concrete stappen, zodat de angst kleiner. Ik kan niet bedenken wat ik nodig heb voor het bestaan van de back-up, wat kan ik doen specifiek. En ik kan ontdekken door middel van de angst, door het vertrouwen, dat is ook in mij …

Angst kan een vriend zijn, die ons uitnodigt om te zoeken naar nieuwe normen voor ons leven.

Problemen – een uitnodiging om iets te veranderen

Eigenlijk, ons wil uitnodigen de Moeite om ons te bevrijden van wat ons stoort. In Woede, een kracht die ons helpt om afstand te nemen van negatieve woorden of gebeurtenissen. En soms de Woede is een impuls om iets te veranderen. Als ik boos dat de administratie is altijd iets verkeerd gaan, dan de Woede in mij … om het Probleem te bespreken. Het Probleem helpt bij het vinden van een betere oplossing. Hermann Hesse zei ooit: Wat is in ons niet, het verstoort ons. Vaak zijn de Problemen blijkt dat de persoon die het ergert ons, appelleert aan iets wat in ons is, wat we niet kunnen accepteren in onszelf. Het Probleem doet ons denken aan zijn eigen schaduw zijden, om te verzoenen met hen …

Moeite heeft altijd een betekenis

Het Probleem is de kracht afstand nemen van mensen met een negatieve uitstraling. Als een persoon boos is, vraag ik me af: Hoe ongelukkig moet hij dat hij voortdurend kritiek op mij? … Hij moet zo ongelukkig, maar ik laat het met hem. Het is zijn Probleem …

Het Probleem heeft altijd een betekenis. Het is belangrijk om dit te herkennen betekenis en zin van de Woede om de Situatie te veranderen die ons ergeren.

Afgunst – idee te krijgen van mijn diepste wensen

Afgunst ontstaat uit het feit dat we voortdurend vergelijken met anderen …

Zodra we komen in een groep van mensen, we vragen onszelf: Wie ziet er beter uit, wie is slimmer, die kan praten, die kan beter, die heeft meer succes? …

We blijven niet bij ons, maar zijn altijd al de andere. Iedereen die vergelijkt zichzelf met anderen, niet gekomen om te rusten. Hij vindt in de ander iets wat hij niet …

Onderdrukte afgunst leidt tot zelf-haat en zelf-verachting. Wie kan afgunst bepalen, hij eet …

Afgunst toestaan

We zijn blij te verdringen afgunst of behandelen hem als een verborgen gevoel. We moeten hem uit de duisternis en open voor hem tegenkomen. Wat de afgunst probeert te zeggen aan mij? Welke gebieden van het leven, brak? Waar moet ik anders willen zijn? De nijd laat mijn kwetsbaarheid en mijn diepste verlangens … ik laat de afgunst, neem ik de Macht over mij. Ik kom weer in contact met mezelf. En proberen te leven dankbaar in de lijn met mij. Dan ontdek ik hoe veel is mij gegeven door God in mijn leven. Als ik zie dat, ik kan takin naar de andere.

Hoop voorwaarde voor een levendige gemeenschap

De duitse spreekwoord zegt: de hoop sterft het laatst. Maar dit betekent ook: geen hoop, alleen de dood en de stolling …

Hoop is altijd iets persoonlijks. Ik geef niet op mensen. Ik hoop dat wat ik niet kan zien. Ik zou het niet langs hem, dat het Goed is zich op hem. Maar de hoop is ook gericht op mezelf. Het is altijd de hoop dat het beter zal zijn dat er voor mij een goede toekomst. Deze hoop is de voorwaarde dat ik niet mijzelf, maar zullen niet vechten, zelfs als het is gewoon me goed …

U rond is altijd de hopen, en nooit alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Het is daarom de voorwaarde voor een levendige gemeenschap …

Vreugde–, een expressie van een vervuld leven

Natuurlijk, het is aan ons, met al het leed, dat raakt ons opnieuw en opnieuw, om te kiezen de vreugde. Maar de vreugde is niet alleen een gevoel dat ik kan bellen op opdracht bij mij. Vreugde is de uitdrukking van een bevredigend leven. Ik kan het dus niet proberen het plezier zelf. Maar ik kan proberen om mijn leven te leven met al je zintuigen. Hoe langer ik leef, hoe meer ik voel de vreugde in mij …

In ieder van ons, plezier is beschikbaar op de bodem van zijn ziel. Maar vaak zijn we afgesneden van dit plezier. Kunnen We de praktijk, in contact te komen met het. Het verbreedt ons hart …

Over de kleine dingen om naar uit te kijken

We realiseren zich vaak niet, zo vieren wij onze ontevredenheid, als we ons richten op het Negatieve. Er zijn veel kleine dingen kunnen we vooruit kijken: de verfrissende Ochtend, de zon, het prachtige landschap waar ik loop, de mensen die ik tegenkom vriendelijk en mij onder de aandacht brengen. Het duurt open ogen, om mij in mijn leven om naar uit te kijken. Net toen we staan open voor wat we tegenkomen, komen we met vreugde in touch … Het is niet veel om naar uit te kijken. Het is voldoende om volledig in het huidige moment.

Rust midden in de rust

Het gevoel van Sereniteit is alleen mogelijk wanneer we hebben geleerd links. Links voel ik, als ik het niet laten gaan van mij, zelfs als ik vasthouden aan mijn behoeften en Verlangens. Ik laat mijn illusies, de foto ‘ s heb ik van mij en van de andere …

Serenity heeft te maken met het vertrouwen dat de dingen en de mensen goed zijn, dat ze mogen zijn zoals ze zijn …

Net links van de vergadering in die innerlijke vrijheid van alles wat op hem. Je hebt geleerd van de Rust, het gevoel in het gevoel van Sereniteit. Niets is zo gemakkelijk van de rest. Hij sprak met de innerlijke gevoel van Sereniteit. In de omgeving zijn ook anderen een goed gevoel. Heb je het gevoel dat je mag zijn zoals je bent, dus. Dit kan ontwikkelen dan Grote.

Book review: Anselm grün: Kleine school van emoties, Herder Verlag, 160 p., geb. Edition, ISBN: 9783451307546, 14,99 Euro

Geef een reactie