Vrouwen met kinderen verlangen om te eten aardappelen?

Kartoffeln
Een recente AMERIKAANSE studie blijkt dat een hoge consumptie aardappel voorafgaand aan de zwangerschap verhoogt het risico van zwangerschapsdiabetes erhöhtEin hoge aardappel consumptie vóór de zwangerschap het risico van zwangerschapsdiabetes – dit is het gevolg van een recente AMERIKAANSE studie. Moeten vrouwen met kinderen geven helemaal op aardappelen?

Als gestational diabetes verwijst naar Diabetes die optreedt tijdens de zwangerschap voor de eerste keer. Hij verdwijnt meestal na de geboorte van het kind.

Eerdere studies hebben gebracht voeding met een hoog Glycemische Index (GI) met de ontwikkeling van zwangerschapsdiabetes en Diabetes type II. De geo-informatie beschrijft de effecten van de koolhydraten in het voedsel op de bloedsuikerspiegel. Hoe hoger de GI, hoe sterker de bloedsuikerspiegel. Aardappel-producten hebben een hoge GI van gekookte aardappelen, bijvoorbeeld, hebben een GI van 82. Ter vergelijking, de natuurlijke yoghurt heeft een GI van 19.

Relatie tussen aardappel consumptie en zwangerschap diabetes

Wetenschappers aan de Harvard University en Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) onderzocht in de huidige studie, of er is een verband tussen de consumptie aardappel voor de zwangerschap en het ontstaan van zwangerschapsdiabetes.

Om dit te doen, ze analyseerde de gegevens van meer dan 15.000 vrouwen, werden opgenomen in het kader van de Nurses Health Study. De vrouwen werden vergezeld over een periode van tien jaar. Geen van de vrouwen had eerder last van Diabetes.

De onderwerpen ingevuld vier jaar vragenlijsten over uw eetgewoonten. Het werd ook gevraagd hoe veel gebakken, gekookte aardappelen of aardappelpuree, frites of chips, de vrouwen hadden gegeten.

Daarnaast werd nagegaan welke van de vrouwen van patiënten in de studie periode, zwangerschap, diabetes. In de evaluatie van de risicofactoren zoals leeftijd, Overgewicht of een erfelijke voorgeschiedenis van Diabetes in aanmerking werden genomen.

Het resultaat: De onderwerpen die de aardappel producten aten (bijna elke dag), ontwikkeld in de frequentie van zwangerschapsdiabetes. De vrouwen vervang twee porties aardappelen per week me andere voedingsmiddelen, u kan verminderen uw risico ‘ s, volg deze stappen: Met de andere groenten tot negen procent, met impulsen tot tien procent, en volkoren producten tot twaalf procent.

De zwakke punten van de studie

De auteurs wijzen erop dat in hun studie, geen causaal verband tussen de consumptie aardappel en zwangerschapsdiabetes is onderzocht is het niet zo bezet, eigenlijk, de aardappelen zijn voor de ontwikkeling van de ziekte verantwoordelijk is.

Daarnaast zijn de auteurs van de studie zijn niet gedifferentieerd in de analyse tussen de verschillende aardappelproducten, dus de studie geeft geen informatie over de vraag of gefrituurd of sterk gezouten aardappelproducten voor de gestational diabetes te ondersteunen dan gekookte of gebakken aardappelen.

In de studie wordt onderzocht alleen het ontstaan van zwangerschapsdiabetes – het blijft echter onduidelijk of de risico ‘ s voor Diabetes type II.

Voor vrouwen met een kinderwens die eet veel aardappelen, het wordt aanbevolen, echter, voor het vervangen van een paar porties per week, met de hierboven genoemde Alternatieven. Een lijst van voedingsmiddelen met een hoge en een lage GI-waarde vindt u hier.

Hamburg-harburg, 13. Januari

Geef een reactie