Voedselintoleranties in een Oogopslag

Artsen niet of slechts gedeeltelijk in staat zijn om te spreken van voedselintoleranties of allergieën van het voedsel, wanneer het lichaam om te verteren bepaalde componenten in voedsel of te verminderen. Dit kan zich uiten in symptomen zoals een opgeblazen gevoel, diarree, krampen of pijn in het maag-darmkanaal.

Wat zijn voedsel intoleranties?

De concepten van voedselintoleranties (voedselintolerantie) en voedsel allergieën worden vaak in één adem genoemd. In feite, de symptomen kunnen zeer vergelijkbaar zijn, maar de twee ziekte beelden, een andere, onderliggende mechanisme. In het geval van een voedsel Allergie voor deze stoffen (allergenen) leiden tot een Overreactie van het immuunsysteem. De symptomen variëren van buikpijn en diarree, huiduitslag en jeuk, tot vertroebeling van het bewustzijn, en allergische shock. Echte voedselallergie kan bedreigend zijn. In dit geval is het immuunsysteem al bij een zeer kleine hoeveelheid van het Allergeen is actief. Een typisch voorbeeld van een kleine moer Splitter in een cake, de symptomen van een moer worden geactiveerd allergieën. Gelukkig, voedselallergieën zijn relatief zeldzaam, deskundigen schatten dat ongeveer twee tot drie procent van de duitse volwassenen worden beïnvloed.

Een beetje vaker deze Vorm van Allergie voorkomt bij kinderen tot zes jaar, ze is nu terug in veel gevallen. Bij volwassenen, de zogenaamde cross-allergieën zijn de focus. Dat is te zeggen: Wie heeft hooikoorts en bijvoorbeeld allergisch zijn voor berkenpollen kan eten vaak hazelnoten, omdat deze eiwitten zijn structureel zeer gelijkaardig. Kruis allergieën, maar vooral om, hoewel onplezierig, maar relatief onschuldige symptomen zoals jeuk in de mond of uitslag in de hoeken van de mond.

Viele Milchprodukte auch laktosefrei

In de tussentijd kunt u de winkel veel zuivelproducten in lactose vrije Vorm

In het geval van intoleranties het afweersysteem niet rechtstreeks betrokken is, maar tolereren het lichaam is de stof voor verschillende redenen, daarom de term voedselintolerantie wordt gebruikt. De betreffende onderdelen niet kan worden opgenomen, bijvoorbeeld in de darm begrip (bijv., fructose) of de vermindering van enzymen niet werkt (bijv. lactose). Ander voedsel bestanddelen, farmaceutische producten, op hun beurt, zijn farmacologisch actief, d.w.z. dat ze van invloed zijn op processen in het organisme, en niet, of slechts in bepaalde hoeveelheden, worden getolereerd dat is de reden waarom sommige mensen (bijvoorbeeld histamine in rode wijn of oude kazen). Bovendien, de afgewerkte producten worden meestal materialen die van invloed zijn op, bijvoorbeeld, de consistentie of de smaak te verhogen. Hoewel ze in principe ongevaarlijk, maar kan leiden tot reacties, allergieën zijn vergelijkbaar, dat is waarom Artsen spreken ook van pseudo-allergieën. Wat er precies gebeurt in het lichaam, is nog niet opgehelderd.

De meest voorkomende voedselintolerantie met betrekking tot de melksuiker (lactose), vruchten-suiker (fructose) en histamine.

Geef een reactie