Prostaatkanker preventie: tomaten verminderen echt risico

Tomaten senken das Prostata-Krebsrisiko
Tomaten bevatten stoffen die gemaakt tussen medische professionals als ‘kanker ‘ Killer’ in Duitsland bekend zijn ongeveer 60.000 mensen per jaar de diagnose prostaatkanker 11,000 elk jaar sterven. Meer of minder nuttige maatregelen om dit te voorkomen zijn er vele. Een bijzonder effectieve vond de Britse onderzoekers. De praktijk Vita heeft voor u de feiten.

Een onlangs verschenen gezamenlijke studie van de Britse universiteit van Bristol, Cambridge en Oxford, heeft onderzoek gedaan naar de invloed van het leven veranderen op onze gezondheid. De onderzoekers vonden dat onze voeding heeft een veel grotere invloed hebben op het risico van prostaatkanker, zoals eerder gedacht.

Life-Saver Tomaat

De studie toont aan dat mannen door de wekelijkse consumptie van ten minste tien porties van tomaten is gelijk aan een Portie van ongeveer een tomaat van middelgrote – hun prostaat kanker risico met 18% kan verminderen. Voor deze vorm van kanker preventieve effect van tomaten zijn selenium, volgens de onderzoekers, de ingrediënten, calcium en Lyocopin – een antioxidant, cel – en DNA-schade kan worden voorkomen.

Voor de studie, de wetenschappers bepaald voor de eerste keer, een food Index voor voedingsmiddelen die een meetbaar effect heeft voor de preventie van kanker – in dit geval van prostaatkanker. Voor deze, ze verzamelde gegevens van bijna 14.000 mannelijke proefpersonen, waarvan 1.806 leed aan prostaatkanker. De resterende mannen vormden de controle groep.

Slechts tomaten echt helpen

Door de brede experimentele opzet van de studie, de onderzoekers geanalyseerd ook andere factoren van het dagelijks leven – zoals lichaamsbeweging, dieet of slaappatroon – voor de gezondheid van de mens en ook het risico op kanker. De resultaten van de food index toonde, tot slot, dat alleen voor de consumptie van tomaten is een meetbare correlatie tussen een levensmiddel en de vermindering van de prostaat en het risico op kanker. De reden: De onderzoekers vermoeden dat de specifieke combinatie van voedingsstoffen in tomaten, niet leiden tot precies het exacte mechanisme van actie van de stoffen ontvouwen individueel.

Hamburg-harburg, 28. Augustus 2014

Geef een reactie