Melk – intolerantie- ook invloed op kinderen?

Nadine Hess
Expert Dr. Hess: hoe gevarieerder de voeding in de zwangerschap, hoe kleiner de kans dat de kinderen het ontwikkelen van allergieën.In de laatste jaren hoor en lees je steeds meer over het – lactose of melk intolerantie. Ook in de supermarkt kunt u steeds meer zogenaamde lactose-vrije producten. En veel betrokken ouders vragen zich af: Kan ik laat dit mijn kind? Kan al last van zuigelingen? En het betekent dat zuivel producten zijn volledig off-limits?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Lactose is een suiker die in melk en melk-producten. In het geval van een melk intolerantie, het lichaam produceert te weinig lactase, een enzym splitst de melksuiker in de dunne darm in zijn componenten. Omdat dit enzym ontbreekt, wordt in de dikke darm aan de verdere ontwikkeling van de gassen, en dus tot winderigheid, een opgeblazen gevoel of buikkrampen.

Door de in de dikke darm wordt nog steeds unaufgespaltenen bestaande melk, suiker, het komt ook tot een verhoogd gehalte aan water in de ontlasting. Diarree, pijnlijke kolieken en vocht verlies zijn voor de mogelijke gevolgen. De klachten zijn individueel zeer verschillend. Ze zijn afhankelijk van de resterende overblijvende activiteit van de lactase, de ingenomen hoeveelheid Lactose, en de andere samenstelling van de darmflora.

Wanneer is een melk intolerantie bij kinderen?

Beide ouders zijn al lijden aan een melk intolerantie, is het zeer waarschijnlijk dat het kind later last van lactase-deficiëntie. Dit is echter niet worden gelijkgesteld met een aangeboren lactase-deficiëntie. Dit heeft ernstige gevolgen. De absolute lactase wordt niet herkend-deficiëntie en een lactose-vrije flesvoeding veranderd, en getroffen worden, zijn de kinderen al in de eerste weken van het leven, sterk en lijden aan levensbedreigende diarree en ondervoeding. Ook Borstvoeding is taboe. Kinderen die geen last hebben van deze aangeboren Vorm van absolute lactase deficiëntie is meestal te verdragen in de eerste maanden van het leven lactose zeer goed en begon pas te ontwikkelen na het spenen een melk intolerantie, omdat in deze periode de activiteit van het enzym lactase druppels. In de loop van de tijd, de activiteit van lactase af met de meerderheid van de mensen continu. De melk-intolerantie is dus zeer gemeenschappelijk in vele Delen van de wereld, tot 70 procent van de volwassenen die lactose-intolerant zijn. Zeldzaam is de suiker lactose-intolerantie in de Scandinavische landen, er wordt alleen over 18-26 procent van de bevolking worden beïnvloed[1].

Bauchschmerzen durch Milchunverträglichkeit

Een melk intolerantie kan optreden bij kinderen, en na de consumptie van zuivelproducten, winderigheid, een opgeblazen gevoel, pijnlijke buikkrampen of diarree

Wat kan ik doen tegen een melk intolerantie?

Als de belangrijkste maatregel in het geval van een bewezen melk van intolerantie van lactose moet worden geminimaliseerd eten. Volledig lactose moet worden opgeheven, slechts zeer zelden. Dit is alleen tot uiting in de aangeboren, absolute lactase-deficiëntie, de vorm van het geval, de dagen al in de eerste weken.

Anders, kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld, die in de medicijnen goed verdragen, gemakkelijk. Omdat zuivelproducten zijn belangrijke calcium leverancier, zorg moet worden genomen in het geval van een melk intolerantie voor alternatieve calcium bronnen. Hier calcium wateren, verrijkte soja, haver, rijst of producten, of zelfs spinazie en broccoli is rijk aan minerale behulpzaam.

Welke voedingsmiddelen hebben een hoge melk-suiker-inhoud?

Melkpoeder, melk (en niet alleen van de melk van de koe, ook geiten-of schapenmelk bevat lactose), smeltkaas, verse kaas, room, Creme fraiche of yoghurt zijn voedingsmiddelen met een van nature hoge melk-suiker-inhoud. Natuurlijke yoghurt bevatten bacteriën die breken de lactose zelf en daarom wordt meestal goed verdragen. Afgewerkte producten, aan de andere kant, hebben vaak een relatief hoge hoeveelheden lactose. Als, bijvoorbeeld, verschijnen op de zak van soep, of het ijs zuivelproducten recht naar de voorzijde van de ingrediënten lijst, deze geeft een hoog gehalte aan lactose.

In het geval van kaas is het heel anders – hoe langer de kaas is gerijpt, de minder lactose is opgenomen. Parmezaanse kaas en andere harde kaas-soorten zijn daarom meestal goed verdragen, Brie of roomkaas, echter, is nogal slecht.

Kan niet worden voorkomen dat zuivelproducten worden geserveerd met een hoog gehalte aan lactose is voor consumptie (bijvoorbeeld in restaurants of op feestjes) zijn ook lactase pillen nuttig zijn om vervanging van de ontbrekende enzym, en de maaltijd moet worden ingenomen. U bent in de gezondheid van voedsel winkels en apotheken zonder recept verkrijgbaar.

[1] Vuorisalo T1, Arjamaa O, Vasemägi Een, Paniek JP, Tourunen Een, Saloniemi I.: Hoge lactose tolerantie in Noord-Europeanen: een resultaat van de migratie, niet in situ melk consumptie. Perspect Biol Med. 2012;55(2):163-74.

Geef een reactie