Diabetes-epidemie door conserveermiddelen?

Eiscreme
Dat ziet er heerlijk uit! Deze onweerstaanbare Look en feel van het ijs verschuldigd is, onder andere conserveringsmiddelen, blijkt uit haar mooie Vorm en een huidige studie: additieven die geven aan ons voedsel houdbaarheid en consistentie, kunnen ons ziek maken en vet. Welke stoffen dat zijn, kunt u hier vinden.

Sinds het midden van de 20e eeuw. Eeuw, het gebruik van conserveringsmiddelen in voedsel producten – op hetzelfde moment, gevallen van chronische inflammatoire darmziekten (IBD), Obesitas en Diabetes in de geïndustrialiseerde Landen zijn in opkomst.

Een recente studie toont nu: Dit is geen toeval. De wetenschappers van de Georgia State University onderzocht de invloed van de conserveringsmiddelen Carboxymethylcellulose en Polysorbaat 80 en andere stoffen op de gezondheid van de darmen. Beide stoffen zijn goedgekeurd als additieven en geef industrieel geproduceerd voedsel stabiliteit.

Voor hun studie, onderzoekers gemengde twee groepen muizen meer dan twaalf weken tot de lage concentratie van één van elk van de twee conserveringsmiddelen (een percentage van het voedsel) aan het voer. De ene groep bestond uit wilde muizen die genetisch perfect. De muizen van de tweede groep had een zwakke plek in de verdediging loopt u het risico last te hebben van een CED werd verhoogd door de natuur.

Aan het einde van de studieperiode, de CED-verhoogd risico van de genetische aanleg muizen van 40 tot 80 procent. De wilde muizen ontwikkeld die geen CED – toch, het ging om de lage drempel is een ontsteking in de darm, een toename in lichaamsvet, een lichte gewichtstoename en een verhoogde bloedglucose waarden na de voeding.

De darmflora aanvallen van de slijmhuid

Als een mogelijke verklaring van de onderzoekers noemden de schade, een speciale beschermende laag in de darm, die ze hebben waargenomen in de muizen. Een vergelijkbaar verschijnsel is verdacht als de oorzaak van ziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa: Onze darmwand is bekleed met een slijmvlies genaamd het slijmvlies. Achter is de zogenaamde darmflora – dit is een laag van bacteriën, de vijand indringers in het lichaam, zoals ziekteverwekkers, te vernietigen. In een gezonde darm een beschermende muur, een barrière genaamd de Mucosa, de darmflora van de intestinale mucosa aan te vallen. Deze barrière is vernietigd, dringen de bacteriën in de darm slijmvlies beschadigen.

In het geval van de muizen in het onderzoek van het darmslijmvlies was nog niet aangevallen, het slijmvlies had genomen barrière, maar al veel schade, en de afstand tussen de darmflora en de darm slijmvlies was gesneden in de helft. De reden hiervoor is, volgens de studie leider waarschijnlijk dat de conserveermiddel veroorzaakt een verandering in de darmflora en deze beschadigd barrière van het Slijm.

Pas op voor deze conserveermiddelen

Carboxymethyl cellulose

  • Andere Naam: E 466
  • Aangesloten bij: Ijs, sauzen, mayonaise, jam en fruit massa ‘ s (bijv., taart vullingen), bakkerij producten
  • Doel: in het geval van zacht voedsel, de stabiliteit te verhogen, gebak, vers houden

Polysorbaat 80

  • Andere Naam: E 433
  • Aangesloten bij: Ingemaakte voedsel, Ijs
  • Doel: verhogen van de stabiliteit, consistentie en behoud van

Hamburg-harburg, 27. Februari

Geef een reactie